rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Ексзаступнику голови Держгеонадр повідомили про підозру – завдав збитків на 38 мільйонів

Колишньому першому заступнику голови Держгеонадр повідомили про підозру в зв'язку з тим, що його службова недбалість заподіяла державі понад 38 млн грн збитків.

Про це у Телеграмі повідомив Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

«17 грудня експосадовцю повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) та ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

Як уточнюється, у 2017 році ексчиновник підписав лист-повідомлення, що містив недостовірну інформацію, і за цим документом, відповідно до наказів т. в. о. голови Держгеонадр, було відтерміновано дату зупинення дії спецдозволу на видобуток корисних копалин загальнодержавного значення.

Зокрема, згаданий лист надійшов на адресу профільного підприємства. Там на його підставі здійснили незаконний видобуток вогнетривких та тугоплавних глин у кількості 156 207 тонн. Це заподіяло державним інтересам 38,4 млн грн збитків – сума підтверджена висновком експертизи.

У відомстві зауважили, що колишній перший заступник Держгеонадр за своїми посадовими обов’язками координував діяльність департаменту, працівники якого готували лист-повідомлення, і він не вчинив жодних дій для контролю за раціональним та ефективним використанням надр, як було передбачено його посадою.

Зазначається, що викрили незаконну діяльність оперативники Департаменту стратегічних розслідувань з колегами-правоохоронцями.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ДБР за процесуального керівництва Офісу генпрокурора.

САП клопотатиме про арешт Татарова із заставою у 10 мільйонів

Дорогою в Китай: Медведчук, Козак і «велике будівництво» на російському Амурі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers