rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Помпео розкритикував китайських комуністів за перешкоди у роботі ВООЗ і просування «сумнівних вакцин»

Держсекретар США Майк Помпео звинуватив китайську владу в перешкоджанні розслідування ВООЗ причин виникнення пандемії коронавірусу та у продажу вакцин без перевірки їхньої ефективності.

У заяві, приуроченій до першої річниці спалаху епідемії в китайському місті Ухань, Помпео заявив, що в той час, коли «Сполучені Штати та інші вільні країни, такі як Німеччина й Великобританія, очолили чудові та безпрецедентні зусилля для розроблення вакцин, які вселяють надію в усьому світі», «авторитарні режими контролюють інформацію і пригнічують інновації».

«Комуністична партія Китаю покарала мужніх китайських вчених, лікарів і журналістів, які намагалися попередити світ про небезпеку поширення вірусу, що дозволило контрольованому спалаху захворювання перетворитися на глобальну пандемію», - йдеться у заяві глави американського зовнішньополітичного відомства. – Навіть сьогодні, через майже рік після того, коли світ вперше дізнався про спалах [захворювання на COVID-19], Комуністична партія Китаю, як і раніше, поширює дезінформацію про вірус і перешкоджає розслідуванню Всесвітньої організації охорони здоров’я стосовно його походження і поширення. Він (Китай) також просуває вакцини, в яких відсутні важливі дані про безпечність та ефективність через повне ігнорування принципу прозорості та відповідальності щодо резу­ль­татів клінічних випробувань. Обидві дії наражають на небезпеку громадян Китаю і весь світ».

«Країни світу повинні вимагати від Пекіна прозорості щодо походження і поширення пандемії, яка призвела до загибелі понад мільйона людей і до позбавлення мільйонів людей коштів для існування. Якщо вони цього не зроблять, то історія криз громадської охорони здоров’я в Китаю робить вкрай ймовірною появу нової пандемії з Китаю», - зазначив Помпео.

Звинувачення на адресу Китаю у приховуванні інформації про спалах коронавірусу раніше озвучували й інші американські лідери, зокрема, президент США Дональд Трамп.

Китай ці звинувачення відкидає.

За повідомленням китайських ЗМІ, китайські компанії Sinopharm і Sino­vac Biotech розробили та випробували вакцини проти «ковіду», якими до китайського Нового року, що відзначається у 2021 році 12 лютого, збираються вакцинувати близько 50 млн громадян країни.

Помпео: «Китай проникає у наші органи влади, бізнес і навчальні заклади»

Президента профспілки поліції хочуть звільнити за публікації у соціальних мережах

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers