rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Людина з Гавани
Title 
 George Gascón. Фото – з Вікіпедії

Днями Лос-Анджелес отримав нового прокурора. Ним став ультраліберальний пан Джордж Гаскон. Найбільше пожертвування у його виборчу кампанію (2,2 мільйона доларів) зробив інший Джордж – виходець похилого віку з Угорщини, з добре відомим прізвищем Сорос.

Гаскон прийшов із Сан-Франциско, де «прокурорував» із 2011 року, змінивши Камалу Харріс. Я давно не бував у місті біля великого моста, але люди кажуть, що воно стало схожим на Гавану, де, власне, і народився пан прокурор. Думаю, що згущують фарби, – Сан-Франциско завжди було неймовірно красивим. Так ось, про новообраного – Дж. Гаскон позиціонує і відкрито оголошує себе Реформатором, але нічого спільного з Лютером, який, як ми пам’ятаємо, постійно перебував у відчутті гріха, у Гаскона немає. Він навпаки – прихильник повального всепрощення.

Ще не приступивши до обов’язків, Гаскон оголосив, що підлеглі йому прокурори більше не наполягатимуть на страті у справах про вбивства. Скасовуються всі грошові застави: щоб не було переваг у багатих – відпускати тепер будуть майже всіх і без всіляких грошей. Скасовується практика порушення справ стосовно осіб, які страждають від залежностей, бідності, та безхатьків – буде вважатися, що на злочин їх штовхнули обставини. Однак найважчим ударом, який отримає безпека та спокій мешканців нашого мегаполісу, буде скасування sentencing enhancements, тобто відмова від врахування обтяжуючих обставин під час розгляду справ. Тепер (при винесенні вироку – ред.) вже не будуть зважати на членство в банді, використання вогнепальної зброї, попередні судимості. Втім, Гаскону цього здалося мало, і він надав цьому своєму розпорядженню зворотну силу – тепер щонайменше 30 тис. справ буде переглянуто, й скорочено терміни грішникам. Що це означає на практиці? Як це вплине на загальноприйняте, біблійне поняття справедливості? Як позначиться на житті та світосприйнятті жертв злочинів і їхніх близьких?

У 14 років Дмитро Кольцов став на скейтборд, і відтоді так з дошкою і не розлучався. Дмитро постійно тренувався, удосконалювався – незабаром він ставав учасником найрізноманітніших змагань і на багатьох отримував призи. Потім він виявив, що дошка на снігу – теж дуже цікаво і, ясна річ, досяг успіху в сноубордингу, посівши друге місце в чемпіонаті 2012 року в Швейцарії. Проаналізувавши міста, де можна поєднувати обидва ці захоплення, у 2015 році Кольцов переїжджає до Лос-Анджелеса, де швидко стає неофіційним гуру, допомагаючи всім бажаючим. Він не дуже цікавиться грошима – ділить квартиру з друзями та підробляє на будівництві. 10 червня минулого року він катався з друзями неподалік від даунтауна, коли до них підійшов Рет Нелсон і вбив Дмитра пострілом у голову. Потім цей Нелсон вирушив у фастфуд, де вистрілив в потилицю поліцейському Джо Солано, що стояв і чекав у цивільному одязі на своє замовлення.

Навіщо я це все розповідаю, і який тут зв’язок із початком тексту?

А зв’язок такий – у січні очікується суд над покидьком і вбивцею Нелсоном, і, звичайно ж, усі друзі та родичі загиблого Джо Солано, та, думаю, і сестра Дмитра – Марфа Кольцова, очікували справедливого вироку з урахуванням всіх обтяжуючих обставин. Але ось прокуратуру Лос-Анджелеса очолила людина нової формації, і все змінилося. На FOX NEWS виступила сестра убитого поліцейського Солано, що перебувала у вкрай нервовому стані, – їй повідомили, що про страту пана Нелсона більше взагалі не йдеться, а з урахуванням того, що обтяжуючі обставини тепер до уваги не беруться, вбивця її брата і ні в чому не винного хлопця отримає років 15, і вийде на свободу молодим і веселим. Йому залишиться чималий шматок життя на свободі. А ось про Джо та Дмитра, які і знати не знали цього мерзотника, залишиться лише пам’ять.

«Найдобріший, найсмішніший, найхаризматичніший, найбезкорисливіший і найталановитіший. Так сильно любив усіх навколо себе та життя. Стільки добра, сміху, посмішок, світла й енергії ти подарував людям, які хоч раз у житті тебе бачили», - говорить про Дмитра його подруга Олена.

А щодо реформатора прокурора – його, звичайно, треба відкликати. Очевидно, що співчуття він відчуває винятково до злочинців, але ніяк не до жертв і їхніх близьких. У «Фейсбуку» відкрита сторінка за відкликання Гаскона, куди тільки за один день додалося три тисячі небайдужих, але ось що дивно – лінк на цю сторінку за його відкликання чарівним чином зникає.

Автор: Олександр Купрін

Джерело: https://www.facebook.com/kuprin

Помпео розкритикував китайських комуністів за перешкоди у роботі ВООЗ і просування «сумнівних вакцин»

Президента профспілки поліції хочуть звільнити за публікації у соціальних мережах

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers