rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Президента профспілки поліції хочуть звільнити за публікації у соціальних мережах

John Catanzara, керівник Fraternal Order of Police, чиказької профспілки рядових поліцейських, може втратити посаду через дописи у соцмережах. Минулого тижня на щомісячному засіданні Chicago Police Board член ради Andrea Zopp заявила, що рада ініціює слухання про допустимість доказів вини Catanzara. Про це повідомляє «Chicago Sun-Times».

Слухання буде зосереджене на нібито «запальних» і «непристойних» публікаціях, які Catanzara публікував на своїй ФБ-сторінці з листопада 2016 року до лютого 2018 року.

В одному з дописів, як стверджує Catanzara, він закликав поквитатися із вбивцями поліцейських, в іншому – назвав офіцера-поліцейського «безхребетним».

«Це не має жодного стосунку до справедливості», - прокоментував Catanzara.

Наразі незрозуміло, коли саме розпочнеться слухання справи Catanzara. Він, за відгуками, був одним із найдисциплінованіших членів департаменту поліції до того, коли його було обрано президентом профспілки.

Catanzara було обрано на посаду очільника профспілки рядовими чиказькими поліцейськими у травні 2020 року. Він замінив на посаді свого попередника Kevin Graham.

Title 

Sydney Roberts, головний адміністратор Civilian Office of Police Accountability, рекомендувала звільнити Catanzara за його коментарі у соцмережі. Натомість супер-інтендант поліції Чикаго David Brown закликав тимчасово – на один рік – відсторонити Catanzara від виконання обов’язків. Саме розбіжність у поглядах цих двох осіб і стала причиною слухань, на якому довільно обраний член ради, що складається із дев’яти осіб, призначених мером міста, вирішував, чи проводити слухання про допустимість доказів вини Catanzara.

Рішення про початок розгляду справи Zopp прийняла на фоні суперечок щодо нового контракту для рядових поліцейських. Останній контракт із членам FOP закінчився понад 3,5 року тому. Упродовж останніх місяців обидві сторони – мерія Чикаго та профспілка – неохоче йшли назустріч одне одному.

З того часу очільник профспілки Catanzara неодноразово критикував мера Чикаго Лорі Лайтфут за її реакцію на злочини, які відбувалися на території міста. Влітку, після масових заворушень та пограбувань, він навіть написав листа до президента Дональда Трампа з проханням надіслати федеральну допомогу для боротьби з насильством у місті.

Catanzara звинуватив Лайтфут у тому, що вона завжди намагається давати «цінні» вказівки», коли йдеться про охорону міста, та перетворює Brown на маріонетку.

У відповідь Лайтфут назвала президента FOP «клоуном» і «шахраєм».

Зазначимо, за вихідні у Чикаго було вбито щонайменше шість людей та ще 30 поранено, зокрема, півтора десятка людей отримали поранення на вечірці на South Side. Опівночі на вечірку зайшов чоловік і почав стріляти у присутніх.

Фото з ФБ-сторінки John Catanzara

 

Помпео розкритикував китайських комуністів за перешкоди у роботі ВООЗ і просування «сумнівних вакцин»

Спеціальна комісія Палати представників Іллінойсу вирішила «не дискретувати» Мадігана

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers