rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Єгипет, ОАЕ та Бахрейн привітали нормалізацію відносин між Ізраїлем і Марокко

Від редакції:

Нормалізація ситуації та відновлення миру на Близькому Сході – величезна заслуга президента США Дональда Трампа. Він виступав посередником у перемовинах Ізраїлю з Марокко, ОАЕ, Бахрейном та Суданом. Однак про це чомусь не часто згадують світові ЗМІ…

Президент Єгипту Абд аль-Фаттах ас-Сісі опублікував у своєму мікроблозі в мережі Twitter повідомлення, в якому привітав нормалізацію відносин між Ізраїлем і Марокко.

За словами єгипетського лідера, це – важливий крок для стабілізації регіону та регіонального співробітництва.

Глава уряду Ізраїлю Біньямін Нетаньягу у телезверненні подякував королеві Марокко і теж назвав угоду між двома країнами історичною.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, у найближчі дні Нетаньягу відвідає Єгипет з офіційним візитом на запрошення єгипетського президента Єгипту Абд аль-Фаттаха ас-Сісі.

У програмі переговорів – питання регіональної політики, розширення співробітництва у сфері безпеки та двосторонніх відносин, іранська загроза, вироблення єдиної позиції щодо нової американської адміністрації, відновлення палестино-ізраїльських переговорів.

Останній раз прем’єр-міністр Ізраїлю офіційно відвідував Єгипет у 2010 році – Нетаньягу зустрічався з президентом Хосні Мубараком. У 2016 році було розпочато підготовку до нового візиту, але він не відбувся. ЗМІ також повідомляли про таємну зустріч ізраїльського та єгипетського лідерів у 2018 році.

Влада Об’єднаних Арабських Еміратів також привітала повідомлення про нормалізацію відносин між Ізраїлем і Марокко, заявивши, що «цей суверенний крок – важливий внесок у наші спільні зусилля із досягнення стабільності, процвітання і тривалого й справедливого миру в регіоні».

Король Бахрейну Хамад бін Іса аль-Халіфа привітав короля Марокко Мухамеда VI з нормалізацією відносин з Ізраїлем, а також американським визнанням суверенітету Марокко над Західною Сахарою.

Біг на місці: чому Париж мовчить щодо перегляду Мінських угод

Головне – не влучити в своїх

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers