rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Мін’юст США зацікавився роботою сина Байдена в українській компанії

Міністерство юстиції США запросило інформацію про діяльність сина обраного президента США Джо Байдена – Хантера у понад 20 різних компаніях і організаціях, зокрема, в української компанії Burisma, повідомило в неділю, 13 грудня, агентство AP з посиланням на інформоване джерело, близьке до податкової справи стосовно Байдена-молодшого, розслідуванням якої займається прокуратура штату Делавер.

За словами джерела, яке попросило не називати його імені, Мін’юст наразі вивчає безліч фінансових питань, що стосуються Хантера Байдена, зокрема, про те, чи порушував Байден-молодший і його оточення законодавство про податки та відмиванні грошей у ділових взаєминах із іншими країнами.

Співрозмовник AP не зміг уточнити, чи є робота Хантера Байдена в українській компанії центральною частиною федерального розслідування, чи прокурори просто шукають інформацію про всі джерела його доходів за останні роки. Згідно з повідомленнями, Мін’юст США також запросив інформацію про ділові відносини Хантера Байдена з Китаєм. Хантер Байден підтвердив, що прокуратура Делавера веде щодо нього розслідування про податки.

Як зазначає агентство AP, це розслідування було розпочато ще у 2018 році – за рік до того, як Джо Байден висунув свою кандидатуру на виборах президента США. Під час президентської кампанії республіканці заявляли про сумнівні операції і контакти Хантера Байдена в Китаї, Україні та Казахстані.

У доповіді комітетів Сенату США з внутрішньої безпеки, урядових питань і з питань фінансів, підготованій республіканцями й опублікованій наприкінці вересня, стверджується, що Хантер Байден, його сім’я і ділові партнери протягом декількох років отримували «мільйони доларів сумнівного походження від іноземних громадян». На думку авторів документа, йдеться про потенційно злочинну діяльність, пов’язану «з транзакціями між Хантером Байденом і українськими, російськими, казахськими та китайськими громадянами».

Чинний президент США Дональд Трамп неодноразово закликав з’ясувати, яким чином молодший Байден отримав високу посаду в правлінні компанії Burisma – однієї з найбільших приватних газодобувних компаній України. У 2016 році Джо Байден, будучи віце-президентом США, домігся від тодішнього президента України Петра Порошенка звільнення генпрокурора Віктора Шокіна, який починав розслідування діяльності Burisma. Трамп звинувачує Байдена-старшого у використанні свого службового становища для допомоги бізнесу сина.

Чиказька поліція досі шукає підозрюваних у пограбуваннях у центрі міста, які відбулися чотири місяці тому

Смертність від опіоїдів в окрузі Cook сягнула рекордних показників

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers