rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ В Іллінойсі визначились, хто першим отримає вакцину від коронавірусу та коли

Щеплення від коронавірусу, як очікується, розпочнеться вже цього тижня. Про це повідомляє Associated Press.

Наразі в Іллінойсі очікують на першу партію вакцини – 109 тис. доз. Їх буде достатньо для 54 500 осіб, оскільки вакцину Pfizer необхідно вводити двічі, з інтервалом три тижні. Федеральний уряд планує насамперед вакцинувати медпрацівників, допоміжний персонал і мешканців будинків для осіб похилого віку Загалом під час так званого Етапу 1а планується охопити 764 тис. осіб.

Вакцину отримають 10 лікарень на території усього штату. Д-р Ngozi Ezike, очільниця департаменту охорони здоров’я штату, підтвердила, що першими вакцинуватимуть саме медиків.

Чикаго отримає 23 тис. доз, а решту 86 тис. доз вакцини розділять між округами з найвищим рівнем смертності.

Коли відповідне рішення було оголошено минулого тижня, у ЗМІ виникло питання, чому до переліку на першочергове вакцинування потрапили три лікарні округів, що не входять у топ-50 найбільш постраждалих. Ezike розповіла, що 8 із 50 найбільш постраждалих округів не мають лікарень, відтак їхні чиновники погодились поділитися вакцинами з центрами або лікарнями інших округів, які лікують своїх хворих на коронавірус.

Мер Чикаго Лорі Лайтфут заявила, що місто з 14 грудня розпочинає вакцинування у 34 лікарнях міста. Наступного тижня влада планує вакцинувати мешканців і персонал 128 міських закладів довготривалого догляду. Після цього, дотримуючись рекомендацій федерального уряду, вакцинуватимуть працівників життєво важливих сфер, людей віком від 65 років та осіб, які мають багато хронічних захворювань.

У Чикаго працюють близько 400 тис. медичних працівників. У місті планують відкрити клініки для вакцинації медичних працівників, які працюватимуть лише за попереднім записом.

«Ми будемо проводити масштабну кампанію зв’язку та обміну повідомленнями, щоб, по суті, повідомити людям, яке місце вони займають у черзі», - уточнила Лайтфут.

Міська влада Чикаго у 2021 році сподівається вакцинувати усіх дорослих мешканців Чикаго. Для окремих категорій вакцинування буде безкоштовним. У CDPH заявили, що тисячі постачальників вакцин будуть готові до широкомасштабного вакцинування після того, коли буде вироблено значно більше доз.

Планується, що вакцина буде доступною у лікарських кабінетах, роздрібних аптеках, лікарнях, федеральних центрах охорони здоров’я, а також на https://vaccinefinder.org/.

У департаменті охорони здоров’я округу Cook у першій партії вакцини від COVID-19 очікують на 28 тис. доз.

«У нас є план розподілу коштів для кожної з 15 лікарень у системі охорони здоров’я округу Cook, але остаточні дані наразі уточнюються», - зауважила Rachel Rubin, доктор медичних наук із департаменту охорони здоров’я округу Cook.

В окрузі DuPage також завершують план створення пунктів вакцинації, розташованих на території усього округу.

«Ми розглядаємо питання створення пунктів вакцинування і перебуваємо на завершальному етапі, щоб вони були географічно розподілені по території усього округу», - заявила Karen Ayala, виконавчий директор департаменту охорони здоров’я округу DuPage.

У департаменті охорони здоров’я округу вже визначились і з партнерами, які зможуть зберігати вакцину, а також чекають на більшу кількість холодильних пристроїв.

Як розповіла Ayala, округ DuPage наразі отримає лише 13 тис. доз вакцин, незважаючи на те, що має 58 тис. медичних працівників та інших осіб із високим рівнем ризику, яким потрібно зробити зробити щеплення.

Тим часом округ Kendall шукає добровольців для реалізації масової програми вакцинації від коронавірусу. Департамент охорони здоров’я розмістив відповідну форму для подання заявок на сайті kendallhealth.org.

Десятки тисяч людей вже зареєструвались, аби взяти участь у вакцинуванні в окрузі Lake, на сайті «AllVax». На сайті мешканці округу можуть також отримувати повідомлення та планувати час вакцинування.

Округ Lake першим у штаті запустив відповідний сайт. Швидше за все, він буде не останнім, оскільки округи відстежують та надають оперативну інформацію своїм мешканцям.

Очікується, що округ Lake отримає першу партію – 6000 доз вакцини Pfizer – протягом декількох днів після її затвердження федеральною комісією. Насамперед вакцину отримають медпрацівники, які перебувають у зоні ризику, потім – мешканці закладів довготривалої допомоги, працівники життєво важливих сфер та люди із супутніми захворюваннями.

Очікується, що решту мешканців отримають вакцину у 2021 році. Процес вакцинації виглядатиме так само, як і процес тестування, зокрема, у мобільних пунктах.

В окрузі Will розповіли, що в рамках першої партії сподіваються отримати 4960 доз вакцини.

«Це дасть нам чудовий старт на першому етапі щеплень», - зазначив Steve Brandy, прессекретар департаменту охорони здоров’я округу Will.

За його словами, влада округу Will планує насамперед вакцинувати медичних працівників, лікарів, медсестер, санітарок, представників екологічних служб, пульмонологів-реаніматологів, стоматологів, стоматологів-гігієністів, персонал закладів для довготривалого догляду, допоміжний персонал, доглядальниць, працівників бюро ритуальних послуг і судмедекспертів.

Утім, широкомасштабне вакцинування усього населення розпочнеться ще не скоро. На думку експертів, минуть місяці, перш ніж вдасться вакцинувати усе населення штату.

Чиказька поліція досі шукає підозрюваних у пограбуваннях у центрі міста, які відбулися чотири місяці тому

Смертність від опіоїдів в окрузі Cook сягнула рекордних показників

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers