rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Смертність від опіоїдів в окрузі Cook сягнула рекордних показників

В окрузі Cook у 2020 році було зафіксовано найбільшу кількість летальних випадків, пов’язаних із передозуваннями опіоїдами. Про це заявила головний судмедексперт округу Ponni Arunkumar.

Смертність від передозування опіоїдами цьогоріч вже перевершила минулорічний, також рекордний, показник – 1498 випадків проти 1277. Офіс головного судмедексперта зареєстрував понад 600 смертельних випадків. За словами Arunkumar, близько 70-80% з них, як очікується, будуть розглядатися як пов’язані з опіоїдами.

Вона наголосила на тому, що, незважаючи на пандемію коронавірусу, яка затьмарила опіоїдну кризу, незаконне вживання опіоїдів продовжує заслуговувати на увагу громадськості.

«Для 2000 сімей у окрузі Cook 2020 рік запам’ятався як рік, коли опіоїди забрали сина чи дочку, батьків, брата, сестру та дядька чи найкращого друга», - зауважила Arunkumar під час пресконференції. «Це – втрати, яким можна і треба запобігати».

Латиноамериканці та чорношкірі становлять 63% від загальної кількості смертельних випадків. Вони складають менше ніж половину населення округу Cook, що, за даними чиновників, становить 5,1 млн осіб. На чоловіків припадає понад три чверті випадків. Вікова група віком від 45 до 54 років, найімовірніше, помирає від передозування, а за нею – наркозалежні віком від 55 до 64 років.

Arunkumar додала, що кількість справ, які надійшли до її офісу упродовж року, вже перевищила показник за аналогічний період минулого року до початку пандемії. Проте різке збільшення смертельних випадків відбулося після того, коли губернатор Іллінойсу Дж. Пріцкер оголосив карантин. Цього року найпоширенішим опіоїдом був фентаніл, надзвичайно потужний синтетичний наркотик.

Чиказька поліція досі шукає підозрюваних у пограбуваннях у центрі міста, які відбулися чотири місяці тому

В Іллінойсі визначились, хто першим отримає вакцину від коронавірусу та коли

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers