rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чиказька поліція досі шукає підозрюваних у пограбуваннях у центрі міста, які відбулися чотири місяці тому

Слідчі та прокурори досі проводять одне з найбільших розслідувань в історії Чикаго, щоб знайти та заарештувати тих підозрюваних, які з вечора 9 серпня до ранку 10 серпня взяли участь у масових пограбуваннях магазинів у центрі міста.

Тоді у літню ніч цілі натовпи окупували центр Чикаго, розбивали вітрини магазинів і залазили всередину, аби захопити якомога більше товарів.

Через чотири місяці після здійснення злочину слідчі спеціальної оперативної групи досі переглядають тисячі годин записів відеокамер і перевіряють понад 1100 конфіденційних даних від інформаторів. Вони продовжують оприлюднювати в Інтернеті відео пограбувань, яких уже є майже 100. Копи сподіваються, що мешканці Чикаго таки зможуть ідентифікувати підозрюваних. Вони відслідковують сайти інтернет-продажів, аби побачити, чи хтось не продає сумки Gucci або електроніку.

Наразі в рамках розслідування конфісковано 26 автомобілів й арештовано понад 100 осіб за різноманітними звинуваченнями у злочинах, зокрема, крадіжках, пограбуваннях, незаконному застосуванні зброї, продажу викраденого майна в Інтернеті.

Злочини відбувались здебільшого у центрі міста та поблизу нього – вздовж знаменитого торгового району Magnificent Mile. Серія пограбувань розпочалась після непідтверджених чуток, що поліція застрелила підлітка на South Side, а також після попередніх акцій протесту та заворушень, спричинених смертю Джорджа Флойда у Міннесоті.

Копи вже переглянули дані із понад 230 відеокамер із магазинів, які було пограбовано, та міських відеокамер – загалом відео тривалістю близько 2000 годин. Ідентифікація злочинців ускладнювалася тим, що обличчя багатьох людей були закриті масками.

Розслідуванню також перешкоджає те, що багато хто з підозрюваних не мав історії судимості, а відтак у поліції немає їхніх знімків.

На думку Kim Foxx, прокурора округу Cook, під головуванням якої триває розслідування, для багатьох людей це, здається, були випадкові злочини.

«Вони бачили, що відбувається, і розраховували на кількість (людей), щоб мати змогу врятуватися», - зазначила вона.

Julisa Foster, 25-річну жінку, яка чекає на судовий розгляд у справі про крадіжку, поліція схопила у магазині.

«У Target закінчувалися телевізори, і я подумала про те, аби взяти їжу для своєї дитини, а не про те, що відбувається навколо мене», - каже вона. «Перше, що я побачила, - це дитячий одяг. Відтак все, що я взяла, це був дитячий одяг».

Під час багатьох інших арештів поліція потребувала допомоги громадськості. У Чикаго, де поліцію постійно звинувачують у расизмі та жорстокості, багато мешканців не бажають допомагати слідчим розкривати злочини, окрім найжорстокіших. Проте у цьому конкретному випадку безліч мешканців самі зголосилися й поділилися з поліцією інформацією про злочинців, які грабували магазини.

«Порад було набагато більше, ніж можна було б подумати», - розповів сержант Alex Wolinski.

За словами Foxx, значна частина мешканців – перелякані та злі. Власники магазинів на території усього міста, побоюючись, що їх також можуть пограбувати, зачиняли свої двері, не даючи людям придбати їжу та ліки. Відтак багато мешканців швидко дійшли висновку, що злочини не мали нічого спільного з Флойдом, чорношкірим чоловіком, який помер після того, коли білий поліцейський із Міннеаполіса кілька хвилин коліном перетискав йому шию.

«Люди казали: «Що спільного між Джорджем Флойдом і пограбуванням у Macy’s?» - додала Foxx.

Смертність від опіоїдів в окрузі Cook сягнула рекордних показників

В Іллінойсі визначились, хто першим отримає вакцину від коронавірусу та коли

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers