rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ На Facebook подали до суду через витік даних до Cambridge Analytica

Британська ініціативна група Facebook You Owe Us подала на компанію Facebook до суду позов через витік даних користувачів до Cambridge Analytica, який стався у 2018 році.

Про це повідомляє BBC.

У групі вважають, що компанія Марка Цукерберга зловживала отриманими даними від майже одного мільйона користувачів з Англії та Уельсу.

«Не захистивши наші персональні дані від зловживань, ми вважаємо, що Facebook порушила закон», – зазначив представник групи Алвін Капріо.

За словами речника Facebook, вони ще не отримували позовні документи.

Він також додав, що під час проведеного розслідування британським Управлінням із захисту інформації не було виявлено жодних доказів щодо передачі даних користувачів із Великобританії та Євросоюзу до Cambridge Analytica.

Нагадаємо, у березні 2018 року навколо Facebook зчинився скандал, коли стало відомо, що компанія Cambridge Analytica через свій додаток у соцмережі збирала дані користувачів.

Передбачалося, що ці дані могли бути використані під час виборчої кампанії в США у 2016 році та референдуму про вихід Великої Британії з Євросоюзу. Cambridge Analytica могла отримати дані загалом 87 млн користувачів соцмережі.

Тоді член британського парламенту від консерваторів Даміан Коллінс вважав, що викраденими з Facebook даними користувалася Росія.

Необхідна стриманість. Чому технологічним компаніям доводиться штучно пригальмовувати розвиток інновацій

МЗС і Ukrainian Bridge розвиватимуть співпрацю ІТ-компаній України та Кремнієвої долини

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers