rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Наша духовність \ Епіфаній нагородив медалями вісьмох капеланів

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній зустрівся з капеланами та відзначив вісьмох військових священників медалями святого архістратига Божого Михаїла.

Про це він зазначив у Фейсбуці.

«Сьогодні, напередодні Дня Збройних сил України, поспілкувався з нашими самовідданими капеланами й подякував їм за ревне служіння. За заслуги перед Помісною Церквою, а також за жертовність і любов до України відзначив вісьмох військових священників нагородою – медаллю святого архистратига Божого Михаїла. Архангел Божий, який стоїть на чолі воїнства Небесного, є добрим прикладом для цих поборників добра та надихає їх звершувати служіння заради духовної підтримки українських захисників», - сказав Епіфаній.

Митрополит зауважив, що без капеланів Православної церкви України складно уявити духовний фронт нашої держави.

«Саме вони духовно опікуються українськими захисниками, розділяють з ними переживання, дбають про те, щоб віра в Бога й надія на перемогу не згасали, а навпаки – лише посилювалися і зміцнювалися. Капелани 24 години 7 днів на тиждень здійснюють своє покликання – бути поруч із захисниками. Адже саме священники мають найкращу зброю проти духовного зла – Боже Слово. А їхній захист – молитва й діяльна віра у Всемилостивого та Всемогутнього Господа. Завдяки цьому капелани жертовною любов’ю допомагають бійцям зцілювати рани їхніх душ та наповнювати серця надією. Молімося за тих, хто щодня з вірою в Господа наближає нас до перемоги та дбає про українських Героїв і їхніх рідних! Пам’ятайте, що церква завжди з вами!», - написав він.

Напередодні Дня Збройних сил України у Сіверській танковій бригаді (Гончарівське, Чернігівська обл.) відбулося відкриття пам‘ятних знаків п‘ятьом загиблим на Сході побратимам.

З цієї нагоди у співслужінні капеланів Чернігівщини було звершено заупокійну літію та благословення меморіальних знаків.

Від Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Епіфанія були вручені медалі «За жертовність і любов до України», якими посмертно були нагороджені загиблі воїни-танкісти. Нагороди приймали родини героїв.

Також було відзначено помічників будівництва храму-каплиці на честь вмч. Юрія Переможця.

Митрополит Климент: «Я перебуваю на території Криму, позбавлений всіх прав. Цей психологічний тиск гірший за ув’язнення»

Борис Ґудзяк: «Це є період смирення»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers