rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ СКУ вітає Збройні Сили України!

Світовий конґрес українців (СКУ) привітав захисників України із Днем Збройних сил. Про це повдіомляється на сайті СКУ.

«Дорогі воїни, захисники Української держави, дякуємо за те, що бороните український народ, землю наших предків та їхні могили в рідному краї. На ваших плечах відповідальність за майбутнє української держави та захист її територіальної цілісності, і завдяки вам Україна має можливість змінюватися, впроваджувати в життя важливі реформи, втілювати європейські та євроатлантичні прагнення», – наголосив президент СКУ Павло Ґрод.

Сьогодні, коли народ України вже шостий рік продовжує протистояти російській агресії на Сході України, ми чітко усвідомлюємо – свобода не може бути беззахисною, зауважили в СКУ. «В День Збройних сил України схиляємо голови перед безстрашними захисниками і захисницями України, які борються з ворогом та проливають кров, захищаючи незалежність і суверенітет України», - зазначили в Світовому конґресі українців.

Зауважується, що світове українство під проводом СКУ не раз підтримувало українських військовослужбовців – від допомоги у лікуванні та реабілітації поранених, збору коштів вдовам та дітям загиблих, до системної роботи з урядами провідних держав світу для розвитку військового лідерства, стратегічного мислення та інформаційного захисту, і буде продовжувати цю підтримку.

6 грудня в Україні відзначали День Збройних сил України. Саме в цей день 1991 року Верховна Рада України ухвалила закони «Про оборону України» та «Про Збройні Сили України».

За роки незалежності країни, особливо після окупації Криму та початку збройної агресії Росії на сході країни в 2014 році, наша армія зазнала величезних змін. ЗСУ було радикально реформовано, їхня численність та боєздатність зросла, а структура і стандарти наблизилися до стандартів НАТО.

В канадському інституті стартувала стипендіальна програма з дослідження Голодомору

Український клуб в Единбурзі пропонує онлайн-уроки української

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers