rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Іллінойс отримає $13 млн у рамках врегулювання позову проти телефонних шахраїв

Генеральний прокурор Іллінойсу Kwame Raoul оголосив про досягнення угоди з Dish Network (Dish). Компанія виплатить $210 млн за незаконні дзвінки людям, імена яких містились у базі даних Do Not Call Registry. Іллінойс отримає в рамках врегулювання отримає понад $13 млн.

Do Not Call Registry – це база даних, ініційована федеральним урядом США, в якій перераховані телефонні номери осіб і сімей, що просили телемаркетологів не турбувати їх. Федеральний закон вимагає від телемаркетологів не звертатися на такі телефонні номери.

«Автоматизовані комерційні дзвінки – це більше, ніж неприємність; ці дзвінки коштують людям часу та грошей», – зауважив Raoul. «Сьогоднішня угода притягує Dish до відповідальності за здійснення мільйонів незаконних дзвінків і порушення приватності споживачів. Це також повинно служити попередженням для інших суб’єктів, які намагаються нажитися на цій незаконній та інвазивній практиці. Я продовжуватиму використовувати ресурси мого офісу, аби притягнути ці компанії до відповідальності та захистити мешканців Іллінойсу від цих дзвінків».

Генеральна прокуратура разом із Міністерством юстиції США, Федеральною торговою комісією (FTC) та генеральними прокурорами Каліфорнії, Північної Кароліни й Огайо подали позов проти Dish Network у 2009 році. Позивачі стверджували, що компанія Dish порушила федеральний закон про телемаркетинг, оскільки її працівники телефонували особам, внесеним до Do Not Call Registry, та використовували попередньо записаний голос для здійснення дзвінків на телефонні лінії без попередньої згоди респондентів. У скарзі також стверджувалося, що Dish та її роздрібні продавці здійснили десятки мільйонів незаконних дзвінків споживачам, а сотні мешканців штату Іллінойс скаржились на отримання небажаних дзвінків із телемаркетингу від Dish або її офіційних дилерів.

Після п’ятитижневого судового розгляду в 2017 році Федеральний окружний суд США центрального округу штату Іллінойс встановив, що Dish несе відповідальність за порушення федерального та штатного законодавства на загальну суму понад $97 млн. Dish оскаржив це рішення в Федеральному апеляційному суді 7-го округу, який у березні 2020 року підтримав рішення окружного суду про те, що Dish зобов’язана відповідати за незаконні дзвінки своїх роздрібних торговців, оскільки вони були представниками Dish. У червні 2020 року суд 7-го округу відхилив клопотання Dish про повторне слухання.

Генеральний прокурор Raoul постійно виступає на захист від незаконних автоматизованих комерційних дзвінків. У серпні 2019 року прокурор долучився до коаліції генеральних прокурорів з усіх 50 штатів і Вашингтону та 12 компаній, які надають послуги телефонного зв’язку. Вони спільно напрацювали низку принципів для телекомунікаційних компаній, щоб боротися з незаконними автоматизованими комерційними дзвінками. У червні 2019 року Raoul у співпраці з FTC оголосив про застосування заходів боротьби із такими дзвінками. Суворі заходи було застосовано до компаній, які здійснили у межах країни понад 1 млрд автоматизованих комерційних дзвінків. Тоді генпрокурор штату Raoul подав позов проти компанії Glamour Services, LLC; Awe Struck, Inc.; та Matthew Glamkowski, менеджера компанії Glamour Services і президента компанії Awe Struck, за те, що він нібито використовував такі дзвінки та телемаркетинг, аби нав’язувати послуги з прибирання дому. У травні 2019 року Raoul звернувся до Федеральної комісії з питань зв’язку і закликав затвердити запропоновані нею правила з боротьби із телефонним шахрайством.

Споживачі, які бажають подати скаргу на незаконні автоматизовані комерційні дзвінки, можуть це зробити на сайті Генерального прокурора Іллінойсу https://ccformsubmission.ilattorneygeneral.net/. Інформація про те, як споживачі можуть додати свій номер до Do Not Call Registry, також доступна на сайті генпрокурора штату.

Курували дослідження справ, пов’язаних із обманом споживачів, очільниця бюро генерального прокурора Elizabeth Blackston і його заступник Philip Heimlich.

Слова війни

В окрузі Cook відновили програму фінансової допомоги потерпілим від пандемії коронавірусу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers