rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Становище американського малого бізнесу погіршується – закрилася майже третина малих підприємств Нью-Йорка та штату Нью-Джерсі

Ну ось і прийшла нова рецесія – майже третина малих підприємств у Нью-Йорку та Нью-Джерсі залишаються закритими з моменту оголошення коронавірусної пандемії на початку цього року.

Видання NYPost наводить дані про становище малого бізнесу в США, отримані від некомерційної організації Opportunity Insights та асоціації роботодавців Нью-Джерсі Business & Industry Association, які описують тривожні перспективи на решту року 2020 року та на новий 2021 рік.

Opportunity Insights використовує TrackingTheRecovery.Org – базу даних Гарвардського університету, що відстежує економічну активність у США. Наразі ці дані показують, що 27,8% малих підприємств у Нью-Йорку так і не відкрилися. Така ж ситуація склалася і в штаті Нью-Джерсі, де не відкрились 31,2% малих підприємств.

Асоціація бізнесу та промисловості Нью-Джерсі (Business & Industry Association) наводить аналогічні цифри: 28% малих підприємств Нью-Джерсі закрили свої магазини у цьому році.

Високопоставлені федеральні чиновники від американської охорони здоров’я попередили в неділю про спалах COVID-19 після Дня подяки, але повторна поява коронавірусу в Нью-Йорку та Нью-Джерсі, поряд із прийняттям суворіших заходів соціального дистанціювання, означає, що в найближчі місяці можуть закритися ще більше підприємств малого бізнесу.

«Це – насправді погано», – сказала в інтерв’ю Star-Ledger директор Національної федерації незалежного бізнесу штату Нью-Джерсі Ейлін Кін.

«Без надходження у Нью-Джерсі федеральних коштів магазини на Мейн-стріт й інші заклади не зможуть пережити зиму», - вважає Кін.

«Це жахливо – скільки закрилося ресторанів, і скільки людей втратили роботу», – каже виконавчий директор NYC Hospitality Alliance Ендрю Рігі.

«А з ростом рівня поширення коронавірусу й загрозою повторного закриття кафе та ресторанів закриються багато інших закладів, якщо уряд не надасть адекватну підтримку малому бізнесу», – заявляє Рігі.

Крім закриття малих підприємств в обох штатах, з 1 березня до 31 жовтня 300 тисяч мешканців Нью-Йорка подали офіційні повідомлення про зміну своєї адреси у поштову службу США.

Швидке скорочення кількості населення говорить про те, що малий бізнес і далі, у 2021 році, страждатиме від падіння рівня споживання.

Все це означає, що відновлення економіки Нью-Йорка буде відставати від темпів в інших частинах країни. Як пояснив головний економіст Moody’s Analytics Марк Занді, відновлення міста почнеться не раніше від 2025 року. «Події, що відбуваються, звели нанівець всі порівняльні переваги Нью-Йорка, – сказав Занді. – Для глобально орієнтованого Нью-Йорка з його численними хмарочосами та заходами стадіонного масштабу, які й зробили його великим, пандемія стала справжнім лихом, перевернувши все догори дном».

Слова війни

В окрузі Cook відновили програму фінансової допомоги потерпілим від пандемії коронавірусу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers