rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Верховний суд розглядає вимогу Трампа усунути нелегалів із перепису
Title 
 Фото з Wikipedia

Судді Верховного суду США почали вислуховувати аргументи з приводу вимоги президента Дональда Трампа усунути нелегальних іммігрантів із загальної кількості населення, що використовується для розподілу округів Конгресу в штатах.

Верховний суд, в якому, завдяки трьом призначеним Трампом суддям, існує консервативна більшість 6:3, вислухав аргументи сторін у режимі телеконференції. Судді повинні прийняти рішення у справі в прискореному порядку з винесенням рішення до кінця року. Через це Джо Байдену, в разі перемоги та вступу на посаду 20 січня, буде складно скасувати план Трампа, якщо його підтримає Верховний суд.

Серед противників плану Трампа – деякі штати, на чолі з Нью-Йорком, міста, округи та деякі групи із захисту прав іммігрантів. Вони стверджують, що цей крок президента-республіканця може призвести до того, що Каліфорнія, Техас і Нью-Джерсі втратять кілька місць у Палаті представників.

Розподіл округів базується на підрахунку населення штату за останні десять років.

Ті, хто виступає проти, заявляють, що план Трампа послабить політичний вплив штатів із великою кількістю нелегальних іммігрантів. Значною мірою це стосуватиметься демократичної Каліфорнії. Якщо Каліфорнія втратить місця у Палаті представників, це принесе користь республіканцям.

За оцінками екпертів, у Сполучених Штатах нелегально проживає 11 мільйонів іммігрантів. Досі практика уряду полягала у підрахунку всіх людей, незалежно від їхнього громадянства або імміграційного статусу. Конституція США вимагає, щоб місця у Палаті представників розподілялися, виходячи із «загальної кількості осіб у кожному штаті».

Противники Трампа стверджують, що ця політика порушує як Конституцію, так і Закон про перепис населення – федеральний закон, що визначає порядок проведення перепису. Адвокати Трампа в судових документах зазначили, що президент діє в рамках своїх повноважень, і немає необхідного юридичного статусу для порушення справи проти його дій.

Генеральний прокурор Нью-Йорка Летиція Джеймс заявила, що, «незважаючи на неодноразові спроби цього президента політизувати перепис і позбавити багаті на іммігрантів штати, такі, як Нью-Йорк, місць у Палаті представників, проста правда полягає в тому, що ситуація не зміниться – у людей немає документів, але вони не перестануть бути людьми і не перестануть тут жити тільки тому, що президент вважав би за краще, щоб вони поїхали».

Колегія з трьох суддів у Нью-Йорку у вересні винесла вердикт проти рішення Трампа. Федеральні суди Каліфорнії і Меріленда дійшли до такого ж висновку, хоча один суд у Вашингтоні виніс рішення на користь Трампа.

Відповідно до статуту, президент повинен на початку січня надіслати у Конгрес звіт із зазначенням кількості населення кожного зі штатів та кількості округів, які їм належить мати у Палаті представників.

Після того, коли штатам розподіляють округи, вони самі проводять межі округів, які будуть використані насамперед на виборах до Конгресу 2022 року. Кількість місць у Палаті представників для кожного штату також визначає, скільки голосів цей штат отримає у Колегії вибірників.

Дані перепису також визначають розмір федерального фінансування для кожного штату.

Сам перепис не збирає дані про громадянство або імміграційний статус людини. Адміністрація Трампа базуватиме свої цифри на даних, зібраних з інших джерел, хоча і не уточнюється, які саме методи будуть використовуватися.

У минулому році Верховний суд виніс рішення проти спроби Трампа додати питання про громадянство у перепис. Критики заявили, що питання було скероване на те, аби відлякати іммігрантів від участі в підрахунку населення і штучно скоротити кількість населення у районах, де переважають демократи, що робиться в інтересах республіканців.

Консервативний суддя Джон Робертс приєднався до ліберальних суддів у цьому рішенні. Але призначення в суд ще одного консерватора Емі Коні Барретт змінює картину.

Джерело: «Континент»
(https://kontinentusa.com)

Слова війни

В окрузі Cook відновили програму фінансової допомоги потерпілим від пандемії коронавірусу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers