rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чиказька профспілка вчителів виступає проти скасування дистанційного навчання

Чиказька профспілка вчителів надіслала запит до Illinois Education Labor Relations Board, що стосується відновлення діяльності шкіл, яке ініціює мер Лорі Лайтфут. Профспілка вимагає накладення заборони на рішення Лайтфут у зв’язку із поширенням пандемії коронавірусу на території усієї країни. Про це йдеться у пресрелізі профспілки.

Профспілка закликає Сhicago Public Schools і мера Лайтфут «встановити чіткі та відповідальні критерії охорони здоров’я, за якими можна чесно оцінювати безпеку учнів і викладачів, замість того, щоб довільно встановлювати дату відновлення (діяльності шкіл – ред.) та маніпулювати статистикою, аби обґрунтувати своє рішення».

Окрім того, профспілка вимагає від шкільного району забезпечити «реальні ресурси» відповідно до протоколів безпеки. Йдеться, зокрема, про засоби індивідуального захисту, скринінг, тестування, пошук контактів, вакцинацію, наявність медсестри у кожній школі, менші розміри класів, що дозволять дотримуватися соціальної дистанції, соціальну та емоційну підтримку травмованих студентів. У профспілці також вимагають зробити вентиляцію шкіл безпечнішою.

«Зараз CPS двічі визнав на зустрічах із профспілкою, що не зміг перевірити системи вентиляції шкіл на їхню здатність – або нездатність – зменшити поширення вірусу. Район також пообіцяв найняти ще 400 прибиральниць, але найнято було заледве чверть цього персоналу», - додали у профспілці. «Шкільні округи та профспілки в кожному великому місті США, за винятком Чикаго, змогли успішно торгуватися за взаємно узгоджені стандарти безпеки. У Чикаго мер і CPS вирішили діяти самостійно, ігноруючи батьків і відмовляючись співпрацювати з профспілкою, яка успішно узгодила меморандуми про взаєморозуміння з питань безпеки з районними приватними школами».

У профспілці також відзначили, що батьки чорношкірих і коричневих школярів наразі здебільшого вирішили не повертати своїх дітей у школи через пандемію COVID-19. Вони стверджують, що мер Лайтфут і її команда в Chicago Public School «не зробили пріоритетними зміни, аби вдосконалити дистанційне навчання». Члени профспілки відзначили насамперед проблеми із широкосмуговим доступом до Інтернету та браком пристроїв, які б працювали належним чином.

«З вересня у майже третині з понад 500 шкільних будівель у районі виявили випадки захворювання на COVID-19», - йдеться у пресрелізі. «Представники профспілок подали сотні скарг від імені шкільних службовців і координаторів із технологічних питань, що працюють у школах, стосовно порушення безпеки у CPS, брудних будівель і відсутності засобів захисту, недостатньої вентиляції, що є одним із факторів поширення коронавірусу. Район відмовився виконувати обов’язкове арбітражне рішення клерка, що дозволяє службовцям і координаторам із технологічних питань працювати віддалено чотири дні на тиждень. У результаті багато хто заразився вірусом».

Раніше IELRB відхилила прохання профспілки стосовно заборони, аргументуючи це тим, що CPS ще не призначили дату повернення дітей до шкіл. У новому запиті профспілка просить раду переглянути це рішення і затвердити запобіжний захід, який би заборонив школам відкриватися доти, доки CPS та профспілка не домовляться щодо безпеки.

Наразі Chicago Public Schools планують повернути співробітників дошкільних та кластерних програм до шкіл 4 січня 2021 року, а учнів – 1 лютого 2021 року. У профспілці очікують, що IELRB розгляне запит пізніше цього місяця.

Медичні експерти, директор Центрів із контролю та профілактики захворювань, д-р Robert Redfield та директор Національного інституту з питань алергії та інфекційних хвороб, доктор Anthony Fauci, стверджують, що особисте навчання може відбуватися, якщо воно проводиться у безпечному режимі.

Раніше Redfield заявив, що зараження серед викладачів і школярів відбувається у спільноті або вдома.

«Ми не бачимо внутрішньошкільної передачі», - зазначив він.

Директор CDC наголосив на перевагах особистого навчання у школах, таких як соціалізація, психологічна допомога та програми харчування. На його думку, навчання вдома може спровокувати зловживання наркотиками та самогубства.

«Я просто думаю, що для цих дітей було б добре навчатися у школі», - додав Redfield. «Водночас вони повинні робити це безпечно та відповідально. Коли це розпочалося влітку, насправді ніхто точно не знав, що робити. Вони думали, що ці рекомендації департаменту охорони здоров’я спрацюють. Але тепер дані чітко показують нам, що ви можете безпечно та відповідально керувати цими школами під час безпосереднього навчання».

Слова війни

В окрузі Cook відновили програму фінансової допомоги потерпілим від пандемії коронавірусу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers