rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Українці в Росії стурбовані недостатньою увагою Києва до їхніх проблем
Title 
 Фото: ukrros.org

Офіційний Київ має приділяти більше уваги проблемам українців в Росії, вважають українські активісти в РФ.

Про це, зокрема, йшлося під час зустрічі керівників українських організацій Росії з Москви та інших регіонів та українських дипломатів у посольстві України в Москві, яка відбулася 28 листопада у рамках заходів з вшанування жертв Голодомору 1932-33 рр., повідомляє пресслужба Об’єднання українців Росії.

Як зазначається, під час зустрічі «відбулася змістовна розмова про стан роботи українських організацій». Їхні представники озвучили своє бачення сьогоднішніх можливостей для громадської роботи.

«Було проведено детальний аналіз напрямів діяльності організацій, вказано на необхідність посилення інформаційної складової в роботі, зміцнення зв’язків між організаціями, ширше використання культурно-просвітницьких заходів», - йдеться у повідомленні.

Під час розмови «українські активісти висловили свою стурбованість недостатньою увагою з боку української влади в Києві до проблем українців в Росії». Як зауважується, «особливо це відчувається на фоні відносин української влади із західними діаспорами».

Також учасники розмов зачепили питання про роботу Культурного центру України у Москві.

«Про складну ситуацію в КЦУ за останні декілька років сказано й написано чимало. Крайнє загострення російсько-українських відносин піднесло питання про головний, а після закриття російською владою Бібліотеки української літератури – власне, єдиний повноцінний культурний осередок українців в столиці Росії, на рівень важливої державної справи. Сьогодні питання полягає у тому, що відсутність радикального оновлення діяльності Культурного центру України у Москві та зміни концепції його роботи взагалі ставить питання про доцільність подальшого існування цієї установи для України», - зазначається у повідомленні.

Як зазначається, представники українських організацій висловили вдячність Посольству за проведення вельми важливої зустрічі та висловили сподівання на подальше тісне співробітництво.

 

СКУ провів акцію «Щедрий вівторок» на підтримку українських громад світу

87-і Роковини Голодомору-Геноциду на Флориді

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers