rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Віртуальний некрополь української еміграції

Український інститут національної пам’яті створив інформаційно-просвітницький ресурс про місця поховань представників української громади за кордоном – геоінформаційну систему «Віртуальний некрополь української еміграції», що слугуватиме інструментом для обліку та збереження могил.

За оцінками фахівців УІНП, за межами України існує понад 250 тисяч поховань представників української еміграції. Ці могили знаходяться на території різних держав, на всіх континентах (крім Антарктиди).

Кожній персоналії на сайті http://necropolis.uinp.gov.ua присвячена окрема сторінка, що містить біографічну довідку, географічні координати та світлину могили, відомості про стан місця поховання та статус оплати.

Команда проєкту працювала близько трьох років, щоб зібрати наявні дані та узагальнити їх на єдиному ресурсі. Наразі в базі «Віртуального некрополя» представлена інформація про 2653 поховання та 289 цвинтарів у декількох десятках країн.

Партнерами Українського інституту національної пам’яті у реалізації проєкту є благодійний фонд «Героїка», Міністерство закордонних справ України та компанія «Софт-про». Зокрема, БФ «Героїка» передав для проєкту 15 тисяч світлин могил представників української еміграції у США, Канаді та Австралії.

«Закликаємо представників української діаспори допомогти зберегти пам’ять про наших емігрантів. Насамперед ми потребуємо відомостей про місця їхніх поховань, а також біографічних довідок і прижиттєвих світлин», – пояснив один з редакторів проєкту «Віртуальний некрополь української еміграції» Володимир Булгаков.

Сайт щодня доповнюється інформацією про нові цвинтарі та окремі могили.

Отже, якщо Ви не знайшли у базі «Віртуального некрополя» конкретної могили українського борця за незалежність – це зовсім не означає, що ми відмовились вносити ці дані. Якщо Ви маєте пропозиції по співпраці, додаткову, або найсвіжішу інформацію про той чи інший цвинтар або могилу – просимо Вас поділитися цією інформацією. Докладна інструкція із наповнення сайту – за посиланням: http://necropolis.uinp.gov.ua/volonteram.

Зв’язок із командою проєкту за адресою: [email protected]

Пресслужба проєкту «Віртуальний некрополь української еміграції»

Українці в Росії стурбовані недостатньою увагою Києва до їхніх проблем

87-і Роковини Голодомору-Геноциду на Флориді

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers