rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Здоровий глузд проти коронавірусу. Частина 4

Усі ми знаємо притчу про те, як, потрапивши на Небо, людина почала скаржитися Богу, що той її не врятував під час повені. На що отримала відповідь, що і човен, і катер, і вертоліт були послані, щоб її врятувати, але ВОНА ці шанси не використала...

Є ще простіший приклад – про «лотерейний квиток», який, все ж, треба було купити самому.

Отже, стару істину «На Бога сподівайся, а сам ґав не лови...» ніхто не скасовував.

Сьогодні ми перебуваємо у ситуації, коли нам подаровано час, щоб поглянути на свій шлях й оцінити його перспективи. Тобто, нам створили особливу ситуацію, і тільки ми відповідаємо за те, ЯК ми цим скористаємося.

Зазвичай ми від цього відмахуємося, посилаючись на зайнятість, але сьогодні у нас немає ні об’єктивних, ні суб’єктивних причин це питання ігнорувати.

Ми просто зобов’язані «зупинитися й озирнутися».

За всю історію моєї роботи в сфері фінансових послуг було кілька проектів, якими я був повністю задоволений. Частина з них пов’язана з аналізом сімейного бюджету. Іноді я був змушений показувати цифри, які підтверджували, що якщо нічого не змінювати, то сім’ю чекає сумний фінал – nursing home. Тобто, йдеться про фінансове фіаско. І тоді ці сім’ї приймали рішення, які дозволили їм надалі збільшувати свої прибутки.

 Title
 Лампочка пожежної частини міста Лівермор,
Каліфорнія, вона світиться з 1901 року.
Фото з сайту www.centennialbulb.org

Якщо сказати, що таке резюме люди зустрічали із захопленням – таки ні. Ніхто не хоче зізнаватися навіть собі у чомусь неправильному... Але найголовніша перешкода – це страх щось змінювати. До того ж, на початковому етапі не всім вірилося, що ці зміни дійсно покращать ситуацію із доходом.

Мені ж у цьому випадку відводилася роль Посланця, котрий приносить погану звістку, і, найчастіше, «цапа-відбувайла», на якого звалювали проблему...

Але майбутнє показувало, як своєчасно це було зроблено, і я був цьому вкрай радий.

Цей випадок чудово ілюструє оповідання Зощенка «Лампочка».

У коридорі замінили лампочку і... відкрився безлад, який у ньому панував, що призвело до безлічі сварок між сусідами. Але лампочку незабаром розбили, і... життя повернулося у своє «нормальне» русло. Висміюючи цих мешканців, які, замість того, щоб вирішувати розкриті проблеми, вибрали інший шлях – вважати, що проблем немає, Зощенко нагадує нам, що проблеми треба вирішувати, а не замовчувати...

Аналіз бюджету – це тема, яку ми не раз зачіпали, але повторення ще нікому не завадило.

Отже, спочатку визначте, наскільки сьогоднішні джерела доходу дозволять родині бути фінансово стабільною в майбутньому, зокрема, у період виходу на пенсію.

Наступний момент – це питання боргів. Визначимося з боргами – від Mortgage & car loans до балансів на кредитних картах. Чи зможемо ми виплатити УСІ борги до виходу на пенсію? І якщо ні, то що робити?

Далі – витрати на медицину та long term care.

Зведіть все в єдину таблицю за прикладом «балансу» – прибутки/витрати. І як тільки ви самі для себе розставите крапки над «і», я рекомендую звернутися до фахівців за Second opi­ni­on. Чим раніше такий аналіз буде зроблено, тим більше буде часу на «ремонт».

Сміливо розраховуйте на мою допомогу, яку в сьогоднішніх умовах я зможу надати через e-mail і телефоном.

Телефонуйте мені
за додатковою інформацією:
847-520-7030.

Йосиф Розенберг

e-mail: mockbajr@gmail.com

www.drfgroup.net / КЗГ–
Клуб Здорового Глузду

З увагою в Україну

Скарбник округу Cook закликає ознайомитись із податками на нерухомість на сайті казначейства

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers