rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ У столиці Канади запустили безпілотний автобусний маршрут
Title 
 Фото: Reno Patry/Radio-Canada

На території урядового кампуса в Оттаві у тестовому режимі запущено автобусний маршрут, яким курсують безпілотні машини.

Про це повідомляє CBC News.

«Протягом 10-денного випробування шатл моделі EX10, розроблений компанією EasyMile, рухатиметься маршрутом завдовжки 1,5 км із чотирма зупинками на території урядового кампуса», – йдеться у матеріалі.

З огляду на епідемію COVID-19, автобуси перевозитимуть лише працівників урядового кампуса та учасників випробувань.

Автобуси, які їздять зі швидкістю 25 км/год, здатні самостійно визначати перешкоди. Однак у салоні перебуватиме водій, аби при потребі взяти керування на себе. «Випробування повинні визначити, як шатл працюватиме в умовах справжньої дорожньої ситуації, а також оцінити інші аспекти: наприклад, роботу батарей живлення чи доступність транспорту для людей з обмеженими можливостями», – повідомляє CBC News.

За словами директора з питань інновацій Міністерства транспорту Канади Джима Лотропа, успішні випробування відкриють дорогу для подальших технічних новацій: «Якщо подивитися у перспективу, то успіхом стане отримання цінних даних і знань, необхідних для реалізації більшої кількості подібних пілотних проєктів».

Зазначається, що цей проєкт став першим, затвердженим у рамках нової програми розвитку автономного транспорту провінції Онтаріо. До його реалізації залучено багатьох партнерів, зокрема, місто Оттава, Міністерство транспорту Канади, департамент транспорту Онтаріо, а також приватні компанії.

Volvo Trucks запускає продажі великовантажних автомобілів на електротязі

Seat виводить на ринок електричний скутер

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers