rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Померла віцепрезидентка СКУ Анна Кісіль

Голова Світової федерації українських жіночих організацій, друга віцепрезидент Світового конгресу українців Анна Кісіль померла 16 листопада, на 60 році життя.

Згідно з повідомленням Федерації жіночих організацій, пані Кісіль відійшла у вічність в колі своєї родини в Торонто, після року боротьби з тяжкою недугою.

«Не стало Aнни Кісіль. Український Торонто – це була вона. Мабуть, усі українські артисти, які були в Канаді, виступали в її «Золотому Леві», вона завжди запрошувала в гості», – написала народна артистка Марія Бурмака на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, Анна була дуже доброю та чуйною людиною.

«Одного разу сказала мені: «Якщо в тебе щось станеться в Канаді, у тебе завжди є мій будинок». Велика українка. Хороша й красива серцем і душею. Мабуть, Богу ти стала потрібніша. Дякую, Аню, що ти була», – додала артистка.

Відомо, що Анна Кісіль була власницею знаменитого ресторану «Золотий Лев» у Торонто, який часто відвідували українські зірки під час гастролей.

Анна Кісіль народилася 19 листопада 1960 року в Яремчі, що на Івано-Франківщині. Вона закінчила Львівський будівельний технікум за спеціальністю цивільне будівництво, а потім політехнічний інститут – інженер-викладач будівельних дисциплін.

У 1990 році Кисіль переїхала у Торонто. Українка відкрила кілька компаній – Мeest Corporation Inc., яка займається доправленням вантажів у сусідні країни, «РосанПак» і Мeest Media. Також вона володіла банкетним залом «Княжий двір».

Додамо, що Кисіль нещодавно нагородили Державною відзнакою України – хрестом Івана Мазепи.

Також на смерть Анни Кісіль відреагувала українська письменниця Оксана Забужко.

«Аня була втіленим зразком біблійного «праведного багатства». До знайомства з нею я теж не вірила, що таке буває: не просто «трудове» чи «чесно зароблене», а таке, котрим людина обмінюється зі світом природно, як собою, бо воно є матеріалізацією (проекцією назовні) її власного внутрішнього багатства – десь так, як пара од подиху в повітрі…», – написала Забужко на своїй сторінці у Facebook.

Мешканцям Чикаго знову рекомендують залишатися вдома

Лайтфут без маски помітили у величезному натовпі прихильників Байдена перед оголошенням локдауну

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers