rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чиказька поліція отримала 520 скарг на поліцейських після травневих протестів і хвилі пограбувань

Чиказький департамент поліції отримав сотні скарг на своїх працівників із кінця травня, повідомляють представники поліції. Саме тоді, після смерті Джорджа Флойда у Міннеаполісі, почалися масові демонстрації.

Нагадаємо, що тоді країною також прокотилася хвиля пограбувань. Величезні магазини та невеличкі крамниці потерпали від злодіїв, які виносили з приміщення весь крам, а іноді навіть користувалися вантажівками, щоб вивезти награбоване. Про це неодноразово розповідали представники поліції.

Через скарги вісім копів було позбавлено повноважень, повідомляють у поліції. Як розповіли чиновники, деяких поліцейських, які працювали на демонстраціях, звинувачували, зокрема, в образі протестувальників в усній формі, забороні отримати доступ до адвокатів та проведенні неналежних обшуків.

Про кількість скарг, поданих проти копів, розповів Sydney Roberts, керівник Civilian Office of Police Accountability в Чикаго під час обговорення бюджету перед міською радою. Поліцейські заявили, що скарги, пов’язані з протестами, стали настільки масовими, що у червні COPA сформувала спеціальну групу слідчих, які вивчають кожну таку скаргу.

За даними COPA, з 29 травня до кінця жовтня усього було подано 520 скарг, пов’язаних із протестами.

За даними COPA, більшість таких скарг надійшли в останні вихідні травня та на початку червня, коли в місті також відбувалися масові пограбування. Інші скарги були пов’язані з протестом, що відбувся у середині липня біля статуї Христофора Колумба у Grant Park, та демонстрацією у середині серпня.

Після липневого протесту очільник поліції Чикаго David Brown заявив, що під час сутичок із демонстрантами десятки поліцейських отримали поранення.

Департамент поліції Чикаго діє відповідно до постанови федерального суду, що вимагає значних змін у способі поводження з людьми. У червні Maggie Hickey, колишній федеральний прокурор, якій доручено контролювати діяльність департаменту, заявила, що вивчатиме скарги, пов’язані зі зловживаннями поліцейських. Наразі вона ще не оприлюднила свої висновки.

Мешканцям Чикаго знову рекомендують залишатися вдома

Лайтфут без маски помітили у величезному натовпі прихильників Байдена перед оголошенням локдауну

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers