rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Мешканцям Чикаго знову рекомендують залишатися вдома

16 листопада набули чинності рекомендації залишатися вдома мешканцям Чикаго та округу Cook. Таке рішення міська влада ухвалила після різкого збільшення кількості хворих на коронавірус у штаті Іллінойс.

Ресторани і далі зможуть надавати послуги на відкритому повітрі, а також готувати їжу на виніс і доправлення.

Останні дані спонукали мера Чикаго Лорі Лайтфут написати, що станом на 13 листопада кожен вісімнадцятий мешканець Чикаго – хворий на COVID-19.

У Чикаго та окрузі Cook мешканців просять якомога більше залишатися вдома протягом наступних 30 днів. Залишати дім просять лише для поїздки на роботу чи школу або для купівлі необхідних товарів – їжі чи ліків.

«Зараз дуже необхідно, аби люди подвоїли зусилля – від носіння масок і зберігання соціальної дистанції – до того, щоб залишатися вдома, коли зможете», - зазначила доктор Allison Arwady, комісар департаменту охорони здоров’я Чикаго. «Ми рекомендуємо скасувати святкування традиційного Дня подяки, щоб якомога менше людей потрапило до вашого дому».

Людей також попросили не організовувати зустрічі вдома з не членами сім’ї, зокрема, на День подяки, а також уникати подорожей за межі штату, окрім дійсно важливих.

«Всі хочуть бути зі своїми сім’ями, своїми друзями та коханими, особливо у сезон відпусток, але цього сезону це може коштувати дуже дорого», - зауважив доктор Kiran Joshi з департаменту охорони здоров’я округу Cook.

Міська влада також запровадила нові обмеження на зустрічі та світські заходи, кількість яких має бути до 10 осіб включно у приміщенні чи на відкритому повітрі. Це обмеження стосується, зокрема, весільних заходів, днів народжень та похоронів. Однак воно не поширюється на фітнес-клуби, роздрібні магазини, індивідуальне обслуговування та кінотеатри.

Представники органів охорони здоров’я заявляють, що єдиний спосіб безпечно святкувати – віртуально, а не збиратися особисто.

«Найближчі кілька місяців зима, грип і втома від COVID можуть потенційно створити катастрофу, якої ще можна уникнути», - додала доктор Allison Arwady. «Зараз COVID мене більше турбує, ніж у березні».

За її словами, щоденний підрахунок нових хворих, госпіталізованих, пацієнтів, які потрапляють у відділення інтенсивної терапії, та смертність хворих потроїлися. Якщо збільшення кількості хворих не вдасться зупинити, на Чикаго може чекати справжня катастрофа, оскільки місць у лікарнях не вистарчатиме для усіх.

Лайтфут попередила, що протягом наступних семи тижнів місто може втратити ще щонайменше 1000 людей. Як прогнозують деякі комп’ютерні програми, насправді може загинути близько 1800 осіб.

Представники органів охорони здоров’я попередили, що на найближчі кілька тижнів можуть бути запроваджені додаткові обмеження, залежно від збільшення кількості хворих і госпіталізованих.

«Ми починаємо із цих заходів. Поглянемо, як розвиватиметься ситуація, і, якщо не побачимо змін, розглянемо інші варіанти», - додав д-р Kiran Joshi.

Різке збільшення кількості хворих на коронавірус вплинуло і на діяльність в’язниць. Так, у в’язниці округу Cook тимчасово призупинили особисті візити. Про це повідомив офіс шерифа округу Cook.

У червні в’язниця округу Cook однією з перших відновила відвідування ув’язнених, зазначається у повідомленні офісу шерифа. Протягом місяців відвідувачі могли поспілкуватися з ув’язненими на відкритому повітрі, попередньо пройшовши скринінг-перевірку.

«CCDOC мав великий успіх у боротьбі з вірусом. Проте, зважаючи на рішуче заохочення місцевих службовців департаменту охорони здоров’я та штату залишатися вдома та поточні показники відсотка осіб із позитивною реакцією в громаді, ця тимчасова зміна допоможе захистити здоров’я і безпеку персоналу та затриманих», - йдеться у пресрелізі.

Як розповіли в офісі шерифа, співробітники в’язниці спільно із працівниками Cermak Health Services намагаються побороти вірус за допомогою, як вони кажуть, перевірених заходів, зокрема, соціального дистанціювання, обмеження руху та протоколів повсюдного тестування.

Наразі затримані можуть спілкуватися з рідними віртуально. Особисте відвідування обіцяють повернути у в’язницю, як тільки її керівництво «відчує, що це – безпечно».

Лайтфут без маски помітили у величезному натовпі прихильників Байдена перед оголошенням локдауну

Чиказька поліція отримала 520 скарг на поліцейських після травневих протестів і хвилі пограбувань

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers