rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Бюджетний електрокар Dacia Spring готовий до виробництва
Title 
 Джерело: Dacia

Румунська марка Dacia презентувала серійну версію «найдоступнішого електрокара в Європі». Dacia Spring – оновлена версія електричного хетчбека Renault City K-ZE, присутнього на ринку Китаю з 2019 року. Від китайського електрокара він відрізняється оригінальним орнаментом пластикової обшивки кузова, новими корпоративними «радіаторними гратками», за якими ховається зарядний роз’єм, формою оптики, флуоресцентними помаранчевими акцентами в екстер’єрі та логотипом марки.

Габаритна довжина Dacia Spring – 3734 мм, ширина – 1622 мм, висота – 1516 мм, дорожній просвіт – 150 мм, об’єм багажного відділення – 300 літрів.

Салон електрокросовера оформ­лено майже, як у Renault City K-ZE. Відмінності – лише в обробці, новому чотирьохшпицевому рульовому колесі і сервоприводі з кнопкою замість механічного повзунка управління режимом рециркуляції у кліматичній системі. У базовій комплектації – монохромний дисплей на передній панелі, електропідсилювач рульового управління, центральний замок, електричні склопідйомники, шість подушок безпеки, ESP, обмежувач швидкості та система автоматичного гальмування, що працює на швидкості від 7 до 170 км/год.

У дорогій комплектації доступна 7,0-дюймова мультимедійна система з навігатором, Bluetooth, USB-роз’ємом і підтримкою Apple CarPlay і Android Auto, кондиціонер, камера заднього виду, електрорегулювання дзеркал і повнорозмірна запаска.

Варіант силового пристрою – один 45-сильний електродвигун (125 Нм) і встановлена під днищем тягова батарея ємністю 26,8 кВт/год. Запас ходу заявлено на рівні 225 км за циклом WLTP, але, як стверджується, у міському режимі Spring може проїхати до 295 км. Від стандартної побутової розетки на 220 В батарея кросовера заряджається до 80% ємності за 14 годин, від швидкісної зарядної станції – приблизно за годину чи й менше.

Максимальна швидкість обмежена на 125 км/год. При активації еко-режиму потужність двигуна знижується до 31 к. с., а «максималка» – до 100 км/год. Динамічні характеристики електрокара не озвучено.

На початку 2021 року Dacia Spring з’явиться в європейських службах каршерінга, а в дилерських центрах – восени того ж року. Ціни наразі не оголошено. Також виробник обіцяє «вантажну» версію Cargo з двомісним салоном, багажником на 800 літрів і вантажопідйомністю 325 кг.

Всі моделі Bentley стануть електромобілями до 2030 року

У Словаччині презентували летючий спорткар-трансформер

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers