rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Берегиня \ Анна Тріль: «Lutsk Fashion Weekend об’єднує, надихає та сповнює оптимізмом»

Засновниця та організаторка Lutsk Fashion Weekend, власниця агентства моделей Grace Model House, володарка премії «За вагомий внесок у розвиток української моди» та Голова Всеукраїнської організації індустрії моди у Волинській області Анна Тріль знайшла час для нашої розмови серед щільного графіку інтерв’ю та етерів на центральних телеканалах.

TitleTitleTitle
 Анна Тріль – засновниця Lutsk Fashion Weekend Павло Луцака та Анна Тріль – ведучі LFW Брендовані речі LFW

 
Ми поговорили про місію подій модної індустрії, про самобутність дизайнерів, нові проєкти та все, що відбувалось на LFW.

– Анно, яким був основний меседж Lutsk Fa­shi­on Weekend цього непростого року?

– Мій основний меседж цього LFW був таким, що карантин карантином, але ми прожили цей день сьогодні в карантині і боялися чи не боялися, але цей день вже минув. Тобто наше завдання, незважаючи на карантин, жити повноцінно своїм життям, кайфувати, радіти, цінувати, бути вдячним за кожен день Богу, своїм близьким, які нам допомагають в цьому. І якщо сьогодні ми прийшли на цю модну подію, треба просмакувати кожну колекцію, кожну секунду цього дійства. Ми не маємо витрачати час на соцмережі, відволікатися, потрібно просто бути тут і зараз.

TitleTitleTitle
 Anabel Arto  Проєкт Краса без меж

– Як вплинув карантин на організацію?

– Відверто – наважитися було важко. Але щойно ми оголосили, що будемо робити LFW, дизайнери засипали нас пропозиціями. Я аж мусила відмовляти частині охочих. Наша команда запланувала вісім показів, а це, насправді, дуже багато на один раз. Ти знаєш, що зазвичай на фінальний показ багато-хто й не залишається. Хтось дочекається, але більшість все-таки розійдуться. А тут сиділи буквально всі і чекали. Навіть після офіційного завершення розходитись не поспішали. Люди настільки заскучили за яскравими подіями, що не могли наговоритися, враження переповнювали всіх.

Title  Title
 Nata Chul

– За яким принципом ти обираєш учасників вашого вікенду?

– Насамперед, заявка на участь має бути подана вчасно. До першого жовтня у нас був дедлайн, і тих дизайнерів, котрі подавалися після першого, ми вже не брали. Водночас, якщо ми вже затвердили заявку від Anabel Arto, то іншого представника білизни вже не беремо. Чи, наприклад, погодили на участь мульти-брендовий магазин одягу «Misto&Moda», відповідно представників інших магазинів одягу на LFW не буде.

– Скільки часу об’єктивно треба на підготовку свята: від затвердження плану і до самої події?

– В умовах карантину цей LFW ми підготували за півтори місяці, тобто у доволі стислі терміни. Просто нас вже люди знають, ми знаємо людей. Достатньо кілька дзвінків дизайнерам, офіційна реклама – і загалом все. Ну і гості чекали цієї події, як ковтка свіжого повітря, бо ж нічого не відбувається. А якщо неквапом, то можна розтягнути підготовку на скільки завгодно.

Title 
Title 
 Misto&Moda


– LFW був дуже насиченим подієво, що ти відзначила для себе, як основне враження?

– Звичайно, колекції дизайнерів. Це власне те, заради чого ми всі збираємось. Цього разу всі були з Луцька, тобто місцевий колорит і очікувана висока якість. У кожного є свій стиль, свій смак, і на сьогодні вони настільки стрімко розвивають свої лінії, що навіть не оголошуючи, що це дизайнер Zalesova, я бачу, що це Zalesova. Навіть гості нашого вікенду кажуть: «О, Zalesova, круто!» Чи, наприклад, Yanа Prokhor. Це перша колекція молодої дизайнерки, втілення її бачення життя. Найдрібніші деталі пропрацьовані настільки ідеально, що всі речі класично досконалі. Можна навіть не казати, що це – Yana Prokhor, її почерк говорить сам за себе. Інші дизайнери приємно вразили, зокрема – дебютантка Nata Chul. Вона теж продемонструвала свій цікавий неординарний погляд на світ. Відзначу також Samka Brand. Це просто вибухова краса та сексуальність. Свій одяг вони роблять тільки з натуральної шкіри та італійських тканин найвищої якості. За стільки сезонів співпраці вже можна побачити, що наші дизайнери чітко дотримуються стилю та концепції свого бренду.

Title Title 
 Samka Brand

– Якісь нові проєкти були у програмі цього модного вікенду?

– По-перше, «Краса без меж» – це наш добре відомий соціальний проєкт, в якому беруть участь жінки різного віку, з різними типами статури. Після виходу на подіум вони ще досі кайфують, пишуть нам відгуки та подяки. І вже очікують на наступний ЛФВ! : ) Для жінки бути професіоналом у певній сфері, лідером, добре заробляти – ще не означає бути впевненою у своїй жіночності та привабливості. І саме наш проєкт доповнює образ успішної жінки. Так би мовити, вносить гармонію у тонку жіночу сутність. По-друге, проводячи захід вже четвертий рік, ми побачили, що кожен хоче мати якусь згадку про Lutsk Fashion Weekend. Тож ми створили для гостей свята колекцію неповторних футболок, шопперів та світшотів за дизайном Ірини Стукан, Тетяни Яцишиної та дизайнера фірми «Тенета».

TitleTitleTitle
 Zalesova


– Одяг яких наших дизайнерів носиш зараз?

– Zalesova, також наш луцький бренд Kuma, одяг та аксесуари від Kateryna Karol. Дуже люблю білизну Anabel Arto. Придивилась собі дещо з Samka Brаnd і Nata Chul, там теж була цікава колекція. Я зараз надаю перевагу класичному стилю, тому замовлю обов’язково щось з вишуканого одягу Yana Prokhor. У «Misto&Moda» я вже придбала домашній одяг – чудовий комфортний костюм.

Title Title 
  Zalesova

– З подіуму багато купують?

– Купують, до того ж, активно. У Zalesova, наприклад, придбали одразу кілька речей після показу, не кажучи вже про те, що після LvivFashionWeek у неї майже вся колекція була заброньована. В інших дизайнерів також купували. Наші гості заскучили за якісним дизайнерським одягом.

Title 
 Анна Тріль під час показу

– Чи була ти цього року на шоппінгу десь за кордоном?

– На жаль, ні. Від самого початку карантину ми з України так нікуди й не виїжджали. Я вже мрію про Париж. : )

– Анно, ти вже багато років у fashion-індустрії. Як розвивається українська мода, чи наші дизайнери конкурентні, чи достойні вони світових подіумів?

– Наша модна індустрія розвивається дуже стрімко. Мені подобається, що українські дизайнери йдуть в ногу зі світовими тенденціями, зважають на всі наймодніші віяння і тренди. Їм це добре вдається. Щодо світових подіумів, то є важливий момент. Необхідно адаптовувати свою колекцію під смаки тієї публіки, до якої ти їдеш. Наприклад, якщо французи люблять більш буденні речі, тобто не кіч якийсь, а стриманий кежуал, якщо в Італії люблять паєти, стрази, то, відповідно, додати трішки цього. Якщо відповідати їхнім смакам, то колекція буде успішна. До речі, ми із Zalesova часто спілкуємося на такі теми. Коли вона мені шиє якусь річ, наприклад, класичний білий костюм, то обов’язково додає свого стилю, якусь свою родзинку, і відразу видно, що це ексклюзивна дизайнерська річ. Тобто основне для наших дизайнерів – не втрачати свого я, але адаптовувати свій стиль під смаки аудиторії.

Title
 Yana Prokhor

– Коли очікувати на наступні фешнвікенди?

– Сподіваюсь, що подальша ситуація з карантином якось владнається. Можливо, буде якась вакцина чи ліки, і люди менше хворітимуть. Офіційний дорослий вікенд відбудеться у нас наприкінці лютого – на початку березня наступного року. А ще ми плануємо робити у грудні дитячий вікенд. Знову ж таки, будемо орієнтуватися на карантинні обмеження, адже щодо дітей є більше заборон. Якщо держава дасть добро, то організуємо й дитячі покази.

Фото: Olga Shevchuk

 

Гриби – «лісове м’ясо»

Готуємося відзначати День подяки!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers