rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Які зміни очікують на одержувачів Social Security Benefits (SSB) у 2021 році?

У 2020 році система Social Security (SS) відзначає вісімдесят п’яту річницю свого створення. The Social Security Act був підписаний президентом Франкліном Рузвельтом 14 серпня 1935 року. SS стосується життя багатьох американців та їхніх сімей. Ця система постійно доповнюється, змінюється і вдосконалюється.

Social Security Administration (SSA) допомагає американцям похилого віку, працівникам, які втратили працездатність, і сім’ям, які втратили чоловіка (дружину) або одного з батьків. Станом на 2019 року в США близько 177 млн осіб працювали й платили податки у Social Security (SS).

Особливо відзначимо, що програму SS не створювали як єдине джерело доходу після виходу працівника на пенсію. Якщо працівник починає отримувати виплати після досягнення повного пенсійного віку, то розмір пенсії може досягти 75% від зарплати для осіб із дуже низьким заробітком, 40% – для осіб із середніми доходами і до 27% – для осіб із високими заробітками. Більшість експертів і фінансових консультантів вважає, що для комфортного життя на пенсії потрібен дохід у розмірі 70% від передпенсійного доходу. Він повинен містити Social Security Benefits (SSB), інвестиції та особисті заощадження.

Треба пам’ятати, що кошти, які перераховуються у вигляді податків на зарплату або на чистий індивідуальний дохід від бізнесу, не містяться на персональному рахунку, з якого надалі виплачується допомога. Кошти, які виплачують за рахунок податків, використовуються для виплати допомоги у даний час. Всі невикористані кошти спрямовуються до цільових фондів Social Security, а не на особисті рахунки на ваше ім’я.

Податки у Social Security нараховуються на підставі заробітків індивідуума, але до певної суми. У 2020 році ця сума становить $137,700, а в 2021 році вона буде збільшена до $142,800, тобто зросте на $5,100.

Податки на медичні витрати виплачуються з усієї річної суми зарплати або чистого доходу від індивідуального підприємництва. Ці податки йдуть на страхове покриття за програмою Medicare.

У 2020 році 85 центів із кожного долара, виплаченого за рахунок податків у Social Security, скеровуються до цільового фонду, з якого виплачується щомісячна допомога сьогоднішнім пенсіонерам та їхнім сім’ям, а також вдівцям (вдовам) та дітям померлих працівників. Решта 15 центів скеровуються до цільового фонду, з якого виплачується допомога інвалідам та їхнім родинам.

Працівник має право вийти на часткову пенсію у 62 роки. В цьому випадку пенсійна допомога скорочується на 0,5 відсотка за кожен місяць і в такому вигляді виплачується до досягнення встановленого пенсійного віку. Наприклад, якщо ваш повний пенсійний вік – 66 років і 8 місяців, то ви будете отримувати виплати в розмірі 71,7% від повної суми пенсійної допомоги. Щомісяця близько 64 млн осіб отримують SSB. Із них понад 48 млн – пенсіонери, для яких місячний чек становить половину їхнього доходу, не менше.

Виплати SSB можуть обкладатися податками. Близько 40% одержувачів SSB платять податки. Якщо ви складаєте федеральний податковий звіт, то суми, які перевищують $25 тис. для індивідуумів і $32 тис. – для сімейної пари, підлягають оподаткуванню.

Програма Supplemental Security Income (SSI) фінансується за рахунок загальних державних податків, а не з фонду SS. З неї надходять щомісячні виплати особам у віці 65 років і старшим, а також особам, які втратили зір, та інвалідам. При визначенні права на отримання SSI враховується не весь ваш дохід і не всі матеріальні ресурси. Наприклад, автомобіль і будинок не враховуються як ресурси. Одержувачів щомісячних чеків за програмою SSI – понад 5 млн осіб.

У 2021 році бюджет програми SS складе близько $1,2 трлн, і нею буде охоплено понад 70 млн осіб. Із загальної суми бюджету на пенсії SSB планується 83%, на SSI – 5% і на допомогу інвалідам (DI) – 12%

Які зміни очікують на клієнтів SSA у 2021 році?

- Одержувачі SSB і SSI можуть розраховувати на збільшення щомісячних виплат з урахуванням інфляції. SSA повідомляє, що у 2021 році COLA (Cost-of living-Adjustment) зро­сте на 1,3%.

- Працівники з високими заробітками у 2021 році можуть очікувати на збільшення пенсії. Якщо у 2020 році максимальна сума пенсійної допомоги становила $3,011, то в 2021 році вона буде збільшена до $3,148. Однак при цьому повинні бути дотримані три умови: вихід на пенсію у встановлений віковий термін, стаж роботи – не менший, ніж 35 років і збільшений максимальний податковий заробіток щороку, починаючи з цього періоду. При цьому кожен непропрацьований рік із 35 років при розрахунку допомоги дорівнює 0 доларів, що, ясна річ, зменшує суму бенефітів. Ці критерії – обов’язкові для отримання максимальної суми SSB.

- Працівники, які пішли на дострокову пенсію, але продовжують працювати в 2020 році, повинні були заробляти не більше, ніж $18,240 на рік, якщо ж їхній річний заробіток перевищував зазначену суму, то за кожні два долари перевищення з SSB вилучався один долар. У 2021 році сума максимального заробітку буде збільшена до $18,960.

- Працівник, який вийшов на пенсію раніше від встановленого терміну і досягне у 2021 році повного пенсійного віку, отримає певні пільги. Якщо він зароблятиме більше ніж $50,520 на рік, то з пенсії буде відніматися 1 долар за кожні 3 долари, що перевищують зазначену суму.

І на закінчення – декілька слів про The United States Social Security Administration (SSA) – незалежну структуру у федеральному уряді США. Агентство було створено у 1935 році як Social Security Board. Свою чинну назву організація отримала в 1946 році. Це – потужна організаційна структура із бюджетом $13,351 млрд, у якій працює понад 60 тис. службовців. Вона має 10 регіональних підрозділів і 8 центрів з обробки інформації. SSA постійно займається вдосконаленням методів своєї роботи, запроваджуючи передові інформаційні технології і покращуючи якість обслуговування клієнтів.

Автор: Олександр Шабсіс, PhD

Джерело: «Континент»
(https://kontinentusa.com/kaki-izmeneniya-jdut-poluchateley-ssb-v-2021-godu/)

Чиказькі науковці сподіваються на ефективність вакцини від коронавірусу Pfizer

Ситуація вже змінюється на користь Трампа

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers