rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Tesla показала новий софт для безпілотних електрокарів

Американська компанія Tesla розробила нове програмне забезпечення для безпілотного керування електрокарами й продемонструвала роботу тестової версії.

Про це повідомляє Moto­car. Тестовий пілот марки Tes­la Джеймс Локк випробував Model 3 та бета-версію функції повноцінного безпілотного керування автомобілем Tesla (FSD – Full Self-Driving), яка має бути доступна з останнім оновленням 2020.40.8.10.

Фактично «безпілотний софт» був продемонстрований на 2-х відеозаписах на каналі Локка: 39-хвилинному – подорож від Санта-Кларити до Пасадени і 35-хвилинному відео зворотного шляху. Обидва відео були опубліковані під час перевірки FSD на дорогах загального користування.

Здебільшого використовувалось шосе, але також електрокар проїхав частину маршруту містом – із безліччю вогнів та поворотів.

У цьому конкретному прикладі навігація на автопілоті з FSD працювала без помилок (зокрема, виявлення стоп-сигналів, знаків зупинки, зміну смуги руху, дорожні роботи та повороти), хоча це – досі рання бета-версія, а це означає, що машина не може їхати сама.

Як було зазначено у відео, водій і сам кілька разів втручався у роботу автопілота. Іноді FSD повільно розганяв машину, й водій додавав швидкості, але Tesla не робила неправильних поворотів й завжди вмикала сигнал повороту. Також було відзначено занадто високу швидкість на нерівній трасі.

Загалом це – позитивна демонстрація ранньої бета-системи.

Загалом компанія Tesla планує за наступні два роки інвестувати до 12 мільярдів доларів США у власні нові електрокари та заводи з виготовлення батарей.

Про це повідомляє портал Electrek.

За словами фінансового директора компанії Закарі Кіркхорна, у 2021 та 2022 роках Tesla вкладатиме від $4,5 до $6 млрд щороку.

Самі ж кошти підуть на розгортання нових виробничих потужностей на кількох заводах, що будуються та розробляються.

«Ми одночасно нарощуємо потужності нових продуктів, таких, як (електрокари – ред.) Model Y та Solar Roof (сонячні панелі – ред.), будуємо виробничі потужності на трьох континентах та експериментуємо з розробкою та виробництвом нових технологій щодо акумуляторів. Темпи витрат нашого капіталу можуть змінюватися, залежно від пріоритетів серед проєктів», – зазначив Кіркхорн.

В останні роки Tesla запустила кілька нових функцій для мультимедійних систем: стрімінговий сервіс Tesla Theater, Tesla Arcade із набором відеоігор, вбудований відеореєстратор TeslaCam, режим проти викрадень Sentry Mode і оновлення «через повітря». Частина з них виявилася недоступна власникам старих Model S і Model X.

Для таких клієнтів на початку 2020 року компанія випустила оновлення інформаційно-розважальної системи вартістю $2500, яке містить всі перераховані вище функції. Також оновлення поліпшило загальну продуктивність «мультимедійки», чутливість дисплея і візуалізацію навігації. При цьому після оновлення в старіших автомобілях Model S і Model X зникло радіо, яке працювало у діапазонах FM і AM без під’єднання до інтернету, що викликало невдоволення у низки власників.

Вирішити цю проблему в компанії пропонують за додаткові 500 доларів. Як пише Electrek, оновлення радіо планується пізніше, у четвертому кварталі 2020 року. Доступне воно буде тільки для тих, хто вже «модернізував» свої інформаційно-розважальні системи оновленням за $2,5 тис. Тим, хто не встиг цього зробити, але бажає слухати «лампове» радіо, пропонують встановити обидва оновлення за три тисячі.

Компанія очікує, що цьогорічні капітальні витрати становитимуть від $2,5 до $3,5 млрд.

«Шахтар» вистояв і зали-шився лідером групи

Марта Костюк уперше в кар’єрі піднялася до ТОП-100 рейтингу WTA

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers