rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Гаррі Поттер і збірник законів: що сталося з нашою країною?

Основний закон Сполучених Штатів Америки – це конституція. Вона містить сім статей загальним обсягом 4,5 тис. слів. З моменту її прийняття у 1787 році до конституції було внесено 27 поправок. Весь текст конституції, разом із поправками, містить приблизно десять тисяч слів. Таку книжечку можна прочитати за годину чи навіть менше.

Однак конституція становить лише невелику частину всіх законів нашої країни. У першій статті законодавчі повноваження передані Конгресу США. Народ США обирає представників, які від імені своїх виборців пропонують і затверджують закони. При цьому народні обранці повинні гарантувати, що нові правила не суперечать Конституції і відображають волю народу.

Офіційні записи актів Конгресу називаються Великий збірник законодавства США. Наскільки великий цей збірник? За перші сто вісім років свого існування конгрес просто публікував свої документи і складав їх до архіву. Перша спроба організувати величезну кількість накопичених законодавчих актів тривала 10 років і заглохла у 1907 році. Перша версія Збірника законів США була опублікована тільки через 10 років, у 1926 році. З тих пір кожні шість років якісь люди збираються разом, аби випустити нову редакцію Кодексу законів Сполучених Штатів Америки (Кодексу США). Їхня мета – прочитати зміни, внесені Конгресом із моменту публікації останнього «основного видання», і на їхній підставі внести відповідні зміни до Кодексу США. Остання офіційна версія цього кодексу була видана у 2018 році.

Кодекс США складається із 52 книг. Кожна книга розділена на глави, підглави, частини, розділи, параграфи та пункти. Ці розділи дозволяють громадянину знайти й послатися на положення Кодексу США, а також знайти потрібне положення у дуже об’ємному юридичному документі.

Який розмір Кодексу США?

Мало хто знає відповідь на це запитання. Але знайти його дуже просто. Кодекс опублікований на сайті уряду США. Будь-хто може скачати його й порахувати кількість слів. Саме це ми й зробили. Остання версія Збірника законів Сполучених Штатів Америки містить більше ніж 43 мільйонів слів.

Відстані космічного масштабу – занадто великі для звичних нам вимірювань. Ось чому астрономи використовують спеціальну шкалу для вимірювання космічних відстаней. Світловий рік – це відстань, яку світло долає за один рік. Один світловий рік становить близько 5,88 трильйона миль. У цих одиницях набагато простіше обговорювати розміри всесвіту. Наприклад, найближча сусідня зірка під назвою Проксима Центавра розташована від сонця на відстані 4,3 світлових років. Найближча до нас галактика розташована трохи далі: 2,5 мільйона світлових років.

Розміри текстів часто вимірюють кількістю хвилин або годин, за які середня людина може цей текст прочитати. Наприклад, «Пригоди Гекльберрі Фінна» містить 88 305 слів. Середньостатистичний читач може подужати цю книгу за один день. Але більшість людей не можуть дозволити собі читати вісім годин на день. Книга великого обсягу втомить вас і змусить читати повільніше. Якщо книга написана важкою мовою або на серйозну тему, то її прочитання займе додатковий час. Для прикладу, візьмімо дуже велику книгу. Яку саме? «Володар перснів»? «Війна і мир»? У нас є набагато відповідніший приклад. Якщо скласти докупи всі сім книг Гаррі Поттера, то вийде 1 084 170 слів. Це – один мільйон слів і ще «Пригоди Гекльберрі Фінна» також. Ця книга – приблизно такого ж розміру, як «Володар перснів», «Хоббіт» і «Війна і мир» разом узяті. Розмір поточної версії Збірника законів Сполучених Штатів Америки становить 39 «Гаррі Поттерів» (HP).

(Зробіть глибокий вдих і прочитайте ще раз).

Текст такого розміру неможливо уявити. Це – більше, ніж енциклопедія «Британіка». Якщо набрати таку кількість художньої літератури, то гіпотетичному читачеві потрібно буде два роки, щоб прочитати весь цей текст (200 слів за хвилину, п’ять годин на день без вихідних і свят). У разі, якщо це буде технічна література, то цей час зросте до 7-8 років. Але оскільки йдеться про юридичні документи, то час на їхнє прочитання складе 15-20 років. Насправді всі ці оцінки не мають сенсу. Ніхто не в змозі прочитати стільки тексту. Жодна людина у світі. Це – практично неможливо. Кодекс США, федеральний закон, за яким живуть усі американці, неможливо прочитати фізично!

Тут якась помилка, скажете ви. Це не може бути правдою. Якщо ви сумніваєтеся, то спробуйте самі скачати всі ці файли із сайту уряду й порахувати слова. Ви знайдете посилання внизу цієї статті. Врахуйте, 58 файлів потребуватимуть 600 МБ простору на диску.

Як таке може бути?

Перший конгрес США відкрився у 1789 році. А до 1905 року (незадовго до того, коли вони вперше спробували зібрати перший кодекс) весь накопичений обсяг Великого збірника законодавства становив близько 2 мільйонів слів. Це – 1,9 HP. До моменту публікації першої версії кодексу Великий збірник виріс до 5 мільйонів слів (4,6 HP). Ось графік, який показує зростання сукупного обсягу Великого збірника законодавства від першого конгресу до сьогоднішнього дня:

До моменту публікації цієї статті обсяг накопичених текстів Великого збірника законодавства США «перевалив» за позначку 129 HP (140 мільйонів слів). Сто двадцять дев’ять «Гаррі Поттерів». Майте на увазі, що ми говоримо тільки про федеральне законодавство США. Але ж є ще постанови, накази й розпорядження президента. Згадаймо, що кожен штат США також видає свої закони та постанови. Уряд міст теж не соромиться додати свої закони та правила. Це – не просто музейний архів. Вся ця маса тексту – це чинне законодавство, яке визначає, що можна, а що не можна робити громадянам США. Якщо ви порушите будь-яке з цих правил і законів, то уряд може оштрафувати вас, позбавити свободи, а в окремих випадках навіть стратити. Ми, громадяни найвільнішої країни на планеті, живемо за законом, який НІХТО НЕ МОЖЕ ПРОЧИТАТИ!

Як це могло трапитися?

Зверніть увагу на графік, наведений вище. Протягом перших 128 років кожне скликання Конгресу США виробляло досить розумну кількість документів (в середньому 50 тисяч слів на скликання). Але картина різко змінилася у 1917 році. 65-й ​​конгрес випустив постанов на 561 тис. слів. 67-й справив вже 958 тис. слів (0,9 HP). Після цього жодне скликання не випускало менше ніж мільйон слів. Єдиним винятком стало 96-е скликання конгресу, яке забарилося і не добрало до мільйона всього 145 тисяч:

У період з 2013 до 2015 року 113 скликання конгресу народило монстра розміром 8 HP (майже 9 мільйонів слів). Нинішній конгрес щосили намагається побити цей рекорд. Очевидно, щось трапилося перед 1917 роком. Якась подія, що фундаментально змінила сам принцип функціонування нашої країни. Кардинально змінило те, як ми, громадяни США, ставимося до законодавчого процесу, як ми формуємо та використовуємо наш уряд.

Що могло так сильно змінити нашу країну? Початок минулого століття був неспокійним не тільки для США, але і для всього світу. Однак ми впевнені, що ці неймовірні зміни можна пояснити впливом всього двох факторів.

Перший із них бере свій початок у 1909 році, коли Конгрес США прийняв 16-ту поправку до конституції. Вона була ратифікована у 1913 році. Ось її повний текст: «Конгрес має право встановлювати й стягувати податки з доходів, яким би не було їхнє джерело, не розподіляючи ці податки між окремими штатами та без урахування будь-якого перепису або обчислення населення».

У 1913 році уряд США ввів першу прогресивну шкалу прибуткового податку з максимальною податковою ставкою 7%. Як ви знаєте, всі податки, що збираються Федеральним урядом, витрачаються на розсуд Конгресу. Інакше кажучи, в руки конгресменів потрапило невичерпне джерело грошей. З цього дня у нашої законодавчої гілки влади з’явилася нова робота. Як сказав Вілл Роджерс: «Різниця між смертю і податками – у тому, що смерть не стає гіршою із кожною сесією Конгресу».

Title 

Але це – ще не все. Приблизно у цей же час у світі плавно почалася революція, яка матиме набагато масштабніші наслідки. З тих пір, як у 1890-х Марконі винайшов радіо, його винахід поступово стали застосовувати у найрізноманітніших сферах. До 1913 року в Сполучених Штатах налічувалося 322 ліцензованих радіоаматори. До 1917 року ця кількість зросла до 13 581. У 1923 році в США було 556 радіостанцій. До 1940 року їх було вже 765. А перші ліцензії на комерційне телебачення у США були видані в 1941 році.

Засоби масової інформації назавжди змінили спосіб і швидкість, із якою люди дізнаються новини. Але найголовніше – ЗМІ змінили спосіб їхнього поширення. Виявилося, що народ – дуже довірливий. Поступово реклама стала невід’ємною частиною будь-якого бізнесу. Але якщо можна заплатити кошти, аби переконати людей купувати те, що вам вигідно, то чому б не додати грошенят, аби переконати виборців проголосувати так, як вам потрібно? Політикам потрібно дедалі більше коштів, щоб бути обраними, але ті, хто отримає мандат, зможуть розпоряджатися неосяжним громадським фондом. У зв’язку з цим стає очевидним, що поєднання прогресивного прибуткового податку та засобів масової інформації, що стрімко розвиваються, не могло не вплинути на те, кого ми вибираємо в конгрес, і на те, як ми приймаємо рішення, кого саме туди обрати:

Тепер ми знаємо, що трапилося. У 1913 році наша країна була перетворена на машину для перерозподілу коштів на користь продажних політиків, шахраїв і злодіїв. Але громадяни Сполучених Штатів були занадто зайняті будівництвом найбільшої економіки у світі, аби звернути увагу на цю підробку. Але сьогодні люди поступово починають прозрівати. Важко визнати, але за останні 100 років політики дискредитували поняття законності, корумпували всі гілки влади й загнали нашу країну в борги. Все це робиться тільки для того, аби розбагатіти, не працюючи, і щоб отримати владу, не маючи таланту. Настав час прикрити цю «крамницю», як ви думаєте?

Поширені запитання

Що нам до всіх цих старих текстів? Більшість із них була чинною тільки короткий період часу.

Це – правда, що збірник законодавства США містить як публічне, так і приватне право. Однак до Кодексу США потрапляють тільки «загальні та постійні» закони. Він не містить положення, які застосовуються тільки до обмеженої кількості людей (приватний закон) або протягом обмеженого часу. До прикладу, більшість законів про асигнування або бюджетні закони, які застосовуються тільки на один фінансовий рік. Однак, з огляду на неймовірний розмір всіх цих документів, є всі підстави вважати, що кодекс містить величезну кількість помилок і суперечностей.

Хіба Кодекс США не повинен бути більшим? Адже в нього входить величезна кількість законів, які стосуються спеціальних випадків і груп людей.

Це – правда, велика частина законів до вас особисто не має стосунку. Але це – зараз. Будь-який закон можна застосувати до когось. Не маючи можливості прочитати й зрозуміти всі закони, як ви можете бути впевненими, що не порушуєте нічого безпосередньо зараз? Крім того, те, що не застосовується до вас сьогодні, може бути актуальним у майбутньому. Як ви можете приймати рішення, не ознайомившись з усіма законами?

Навіщо взагалі читати закони? У нас є армія юристів, які зроблять це за нас.

Так, у нас є саме армія юристів. Їхні послуги – популярні й тому недешеві. І, як видно, ось уже багато років їхні послуги є формою шахрайства. Не потрібно себе обманювати. Ніхто не в змозі прочитати 129 HP юридичних текстів. Ніхто не може прочитати навіть 39 HP законів. Тільки комп’ютери здатні обробити таку кількість тексту, але жоден комп’ютер (наразі) не здатний зрозуміти, про що йдеться у цих документах. Ми безсилі перед цим морем інформації.

Я хочу сам перевірити всі факти. Де я можу завантажити всі ці документи?

Ви можете завантажити поточну версію Кодексу США з цієї сторінки: https://uscode.house.gov/d ownload / download.shtml

Бібліотека Конгресу. Документи конгресів 1-82. 1789-1951 роки: https://www.loc.gov/law/help/sta tutes-at-large /

Бібліотека Конгресу. Документи конгресів 82-113 (том 65-127). 1951-2013 роки: https: //www.govi nfo.gov/app/collection/statute

Федеральний реєстр містить свіжі документи й оновлює їх щодня. З березня 1936 р.: https://www.govinfo.gov/app/collection/fr__

Джерело: Choice for US Editorial (https://www.choicefor.us/read/main/usa-code)

 

Ресторани Іллінойсу припинили обслуговування у приміщеннях

Орендодавці потерпають від мораторію на виселення несумлінних орендарів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers