rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Орендодавці потерпають від мораторію на виселення несумлінних орендарів

У штаті Іллінойс досі діє мораторій на виселення несумлінних орендарів, накладений у зв’язку із пандемією коронавірусу. Через це багато орендодавців скаржаться, що їхні орендарі користуються цим наказом і не сплачують за оренду житла. Саме це стало причиною подання спільного позову проти губернатора.

Багато орендодавців кажуть, що більше не можуть чекати. Деякі стверджують, що їхні орендарі відмовляються платити оренду не тому, що у них немає коштів, а тому, що знають, що їх не можуть виселити. Деякі не сплачують вже протягом 5 місяців.

У жовтні губернатор Дж. Пріцкер продовжив мораторій на виселення орендарів у штаті ще на місяць. Це означає, що постраждалі орендодавці не зможуть звернутися до судів, аби виселити несумлінного орендаря за несплату оренди житла.

Paul Area, директор із питань законодавства Illinois Rental Property Owners Association, стверджує, що загалом постраждали сотні орендодавців у штаті Іллінойс.

«Якщо у людини є лише одна будівля з чотирма сім’ями, а двоє орендарів не платять, це – половина втрачених коштів, необхідних для управління вашою будівлею. Людям буде дуже важко відновити такі втрати у довгостроковій перспективі», – зауважив він.

Члени IRPOA, намагаючись оскаржити мораторій на виселення, подали позов проти Пріцкера. Вони стверджують, що мораторій заважає судам приймати відповідні рішення.

«Було б краще, якби губернатор приймав рішення вже після того, коли суддя оцінив факти, тих людей, які зазнають труднощів через пандемію. Але якщо ситуація не має нічого спільного з COVID, то й нема причини не вирішувати проблему», – каже Area.

Натомість Javier Ruiz, радник із питань виселення Metropolitan Tenants Organization, вважає, що орендодавці повинні усвідомлювати, що всі потерпають від пандемії. Він вважає, що багатьом орендодавцям зараз не вистачає емпатії.

«Ми бачимо історії болю. Ми бачимо історії людей, які намагаються врівноважити свої борги та зобов’язання, які вони мають, крім тиску орендодавців», – каже він. «Ми вдячні тим небагатьом орендодавцям, які намагаються співпрацювати з орендарями, але здебільшого ми спостерігаємо великий тиск орендодавців на орендарів, щоб вони виплатили кошти, яких у них просто немає».

У відповідь на позов в офісі губернатора відповіли, що пройти через пандемію означає втримати дах над головою. Саме тому губернатор і його офіс роблять все можливе, аби гарантувати добробут мешканців Іллінойсу. «Губернатор Пріцкер ініціював реалізацію однієї з найбільших у країні програми, що спеціалізується на послугах оренди та допомозі в отриманні іпотечного кредитування, а нещодавно оголосив про продовження на 30 днів дії мораторію на виселення. Офіс продовжуватиме вживати надійних заходів, щоб дати відповідь безпрецедентним викликам, які стоять перед мешканцями Іллінойсу через тривалу пандемію COVID-19».

У Чикаго наразі діє Chicago’s Emergency Relief for Affordable Multifamily Properties (ERAMP). За даними міської влади, у межах програми орендарям та орендодавцям було виділено понад $35 млн. На сайті програми https://www.chicago.gov/city/en/depts/doh/provdrs/landlords/svcs/eramp.html можна дізнатися додаткову інформацію про те, як орендодавцю чи орендарю отримати фінансову допомогу.

Міська влада Чикаго також закликає орендарів повідомляти про незаконні виселення. Це можна зробити на сайті https://www.chicago.gov/city/en/depts/doh/provdrs/renters/svcs/lockout.html.

Metropolitan Tenants Organization радить орендарям, які потрапили у скрутне становище, звернутися до орендодавця та пояснити свою фінансову ситуацію, документувати своє листування з орендодавцем і пропонувати заплатити доступну суму.

На сайті https://www.tenants-rights.org/get-assistance/ також можна скористатися «гарячою лінією» МТО.

Ресторани Іллінойсу припинили обслуговування у приміщеннях

Хелловін зі стріляниною у Чикаго: 29 поранених, 4 загиблих

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers