rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Ресторани Іллінойсу припинили обслуговування у приміщеннях
Title 
 Фото з ФБ-сторінки Illinois Restaurant Association

Різке збільшення кількості нових хворих на коронавірус змусило губернатора штату Дж. Пріцкера ввести обмеження, які стосуються барів і ресторанів, на території майже усього штату. Власники закладів харчування хвилюються, чи їхні заклади зможуть «пережити» ці тимчасові обмеження.

Харчування у приміщенні закладів заборонене на більшій частині штату. Обмеження почали діти 30 жовтня у Чикаго, а в округах Lake і McHenry набули чинності наступного дня.

Нещодавнє розпорядження губернатора змушує заклади перепрофільовувати свої послуги із надання харчування на доправлення їжі.

Цей захід було запроваджено після того, коли в округах Lake і McHenry середнє значення відсотка осіб із позитивною реакцією на COVID-19 коливалося у межах щонайменше 8% протягом трьох днів поспіль.

Влада Highland Park сподівається допомогти роздрібним торговцям та ресторанам, запустивши нову програму, яка забезпечує відповідні гранти на операційні витрати, пов’язані із пандемією коронавірусу.

Фінансова допомога для представників роздрібної торгівлі та ресторанів (FARR) – це максимум $5000 для продавців і $10 тис. – для ресторанів.

«Для нас це – інвестиція у нашу місцеву економіку», – каже Nancy Rotering, мер High­land Park. «Сподіваємось, це допоможе їм «залатати дірки».

Лідери ресторанної галузі попереджають про масові звільнення своїх працівників, якщо губернатор не пом’якшить обмеження.

Раніше Асоціація ресторанів Іллінойсу підтримувала губернатора, але зараз виступає проти влади штату, підтримуючи позови, подані ресторанами Іллінойсу.

Наразі суд відхилив позови в округах McHenry та DuPage проти губернатора Дж. Пріцкера.

Десятки ресторанів округу McHenry подали позов до суду, оскаржуючи надзвичайні повноваження Пріцкера. Проте суд минулого тижня став на бік губернатора. Суддя також відхилив позов власника ресторану округу DuPage.

Наразі нові обмеження для ресторанів і барів мають тривати лише кілька тижнів. Частина власників побоюються, що обмеження триватимуть набагато довше, через що їм доведеться закрити свій бізнес.

У розпорядженні губернатора йдеться про те, що у вищезгаданих регіонах усі ресторани та бари повинні припинити обслуговування у приміщеннях. Обслуговування на відкритому повітрі повинно припинятися о 23 год.

Оскільки на вулиці холоднішає, стає дедалі важче підтримувати харчування на відкритому повітрі. Асоціація ресторанів штату Іллінойс побоюється, що тривале припинення обслуговування у приміщенні може коштувати штату понад 120 тис. робочих місць.

Натомість губернатор переконує, що ресторани та бари можуть стати причинами швидкого розповсюдження COVID-19.

«Ми потрапили зараз у ситуацію, з якою більшість наших лікарень ніколи раніше не стикалася», – каже д-р Ngozi Ezike, директор департаменту охорони здоров’я штату Іллінойс. «Ми прогнозуємо, що всього лишень за два-чотири тижні у нас закінчаться вільні місця у лікарнях».

Тим часом представники ресторанної індустрії наполягають на тому, що вони дотримуються усіх заходів гарантування безпеки, а відтак вечеря у ресторані не може бути більше ризикованою, ніж відвідування інших закладів.

«Ресторани перебувають у повній кризі», – зауважив Sam Toia з Асоціації ресторанів штату Іллінойс. «Вони намагаються знайти рішення і ведуть болісні розмови зі своїми відданими членами команди, багатьох із яких більше не зможуть працевлаштувати цієї зими».

Асоціація ресторанів штату Іллінойс підрахувала, що щонайменше п’ята частина ресторанів штату не зможе працювати, якщо обмеження триватимуть півроку.

Представники промисловості також закликають надати їм федеральну допомогу, яку вже отримали авіакомпанії. Але дотепер демократи та республіканці не змогли домовитись про умови збільшення такої допомоги.

Орендодавці потерпають від мораторію на виселення несумлінних орендарів

Хелловін зі стріляниною у Чикаго: 29 поранених, 4 загиблих

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers