rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Ринок праці України у першій половині осені 2020

Осінь зазвичай - досить активний період на ринку праці. Новий бізнес-сезон приносить як сезонні пропозиції про роботу, так і вакансії, розраховані на довгострокове працевлаштування. Експерти grc.ua дослідили, чи збереглась ця тенденція у 2020 році.

Згідно з аналізом бази вакансій, розміщених на grc.ua протягом першої половини осені (01.09 - 15.10.2020 року), попит з боку роботодавців зростає. Так, у цей період було розміщено на 40% більше вакансій, ніж за другу половину літа. При цьому жовтень приніс навіть більше пожвавлення, ніж вересень. Хоча зазвичай він дещо поступається першому місяцю осені.

Позитивна динаміка прослідковується майже у всіх профсферах, окрім HoReCa, попит у якій був дуже активним протягом усього літа 2020 року. Зокрема, у ТОП-5 за темпами зростання кількості вакансій увійшли такі профсфери:

«Домашній персонал» + 363%;

«Страхування» + 115%;

«Наука, освіта» + 104%

«Робітничий персонал» + 85%;

«Безпека» + 81%.

Title 

Для більшості з них («Домашній персонал», «Наука та освіта», «Безпека») характерне збільшення кількості пропозицій про роботу в перші місяці осені.

У розрізі галузей більшу активність також почали демонструвати майже всі гравці на ринку праці, крім готельно-туристичних закладів, де кількість вакансій зменшилась на 20%. Так, у першій половині осені у ТОП-5 галузей з позитивною динамікою пропозицій про роботу потрапили:

«Освітні установи» + 152%;

«Медицина, фармацевтика, аптеки» + 109%;

«Послуги для населення» + 80%;

«Харчі» + 71%;

«Інформаційні технології, системна інтеграція, інтернет» + 67%.

ТОП-3 профсфер за абсолютною кількістю вакансій у першій половині осені залишився ідентичним другій половині літа: до нього увійшли «IT», «Продажі» та «Маркетинг». А от у переліку ТОП-10 відбулись певні зміни. Так, піднялись у рейтингу профсфер такі, як «Адміністративний персонал» (з 6 місця на 4), «Початок кар’єри» (з 9 місця на 7) та «Робітничий персонал» (з 11 місця на 10). Дещо послабили свої позиції «Виробництво», «Банки», «Бухгалтерія», «Транспорт» (кожна з них змістилась на 1 позицію нижче у рейтингу ТОП-10). У розрізі галузей зміцнили свої позиції заклади роздрібної торгівлі (піднявшись з 3 місця на 2), освітні установи (з 10 місця на 6) та медичні заклади, аптеки, фармацевтичні компанії (з 11 місця на 10).

 

Джерело: Grc.ua (https://grc.ua)

 

Найкращий пенсійний план – це бути успішним сьогодні

Здоровий глузд проти коронавірусу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers