rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Люди з низьким рівнем емпатії частіше відмовляються носити маску

Бразильські вчені встановили, що відмова людини від носіння маски може бути пов’язана з її антисоціальними рисами. Про це повідомляє Independent.

Згідно з результатами дослідження, у якому брали участь понад 1 500 людей віком від 18 до 73 років, вчені встановили, що люди, у яких низький рівень емпатії та високий рівень черствості, грубості, маніпулятивної й ризикованої поведінки, з меншою ймовірністю носять маски та дотримуються інших обмежувальних заходів під час пандемії коронавірусу.

Понад те, такі риси можна зазвичай побачити у людей, у яких діагностують антисоціальний розлад особистості. Натомість люди з великим рівнем емпатії більш схильні дотримуватися правил карантину.

Науковці сподіваються, що їхня робота переконає чиновників більше роз’яснювати громадянам важливість носити маски. Зазначається, що попри численні протести у світі проти носіння масок, їхня ефективність підтверджена численними дослідженнями.

Зокрема, група науковців з Інституту медичних наук Університету Токіо підтвердила, що лицьові маски – ефективний засіб, який перешкоджає як поширенню людиною вірусів, так і їхньому проникненню в організм.

Про це повідомляє NHK.

Під час експериментів учені розмістили в лабораторії обличчям до обличчя два манекени.

В одному з експериментів дослідники одягнули маску на манекен, забезпечений функцією вдихання. За словами вчених, кількість вірусів, що поглинаються манекеном, було знижено на 17% при використанні тканинної і на 47% – при використанні звичайної хірургічної маски.

Коли маску одягнули на манекен-розповсюджувач вірусів, і полотняна, і хірургічна маски призвели до зниження отримання вірусів іншим манекеном без маски на майже 70%.

Дослідники також повідомили, що одягання маски на обидва манекени не змогло повністю запобігти передачі вірусів.

Професор Каваока Йосіхіро зазначив, що дослідження, які показують ефективність масок із використанням реальних вірусів, раніше не проводилися. Каваока також розповів, що їм вдалося підтвердити важливість належного носіння масок. За його словами, важливо розуміти й те, що маски не можуть повністю блокувати віруси.

Зазначимо, у багатьох країнах світу епідеміологічна ситуація восени стала погіршуватися.

Професор Роман Дутка: «Основна мішень коронавірусу — не легені, а судини»

Професор Сергій Федоров: «Зі звичайною маскою ризик захворіти на 80% нижчий, ніж без неї»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers