rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ З 2015 року українці інвестували у сонячні панелі близько 19 мільярдів

Кількість українських сімей, які перейшли на сонячну електроенергію, в III кварталі цього року збільшилася майже на 2 тис.

Таким чином, стати незалежними й енергозберігаючими вирішили вже понад 27,62 тис. домогосподарств, повідомила прес-служба Держенергоефективності. Загальна ж потужність сонячних електростанцій (СЕС) приватних домогосподарств склала 712 МВт, з яких у III кварталі 2020-го було введено 53 МВт (+ 8%).

«За нашими оцінками, починаючи з 2015 року, домогосподарства інвестували у сонячні панелі близько €560 млн (майже 18,8 млрд грн за сьогоднішнім курсом НБУ, – ред.). Це – внесок у власну енергонезалежність й автономність, а також в розвиток масштабного українського ринку послуг та обладнання в «зеленій» енергетиці», – відзначив в. о. голови Держенергоефективності Костянтин Гура.

За словами заступника голови Держенергоефективності Юрія Шафаренка, завдяки СЕС домогосподарства не тільки економлять на комунальних послугах, а й змінюють поведінку на енергоефективну. Адже вони розуміють, що кожен збережений, невикористаний кВт електроенергії дозволяє повертати вкладені інвестиції.

Діджиталізація економіки. Неповне покриття

Антикорупційний суд відновив слідство у справі Роттердам+

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers