rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Агресія РФ і пандемія: Туск назвав найбільші виклики для ЄС та України

Про це експрезидент Європейської ради, чинний голова Європейської народної партії Дональд Туск заявив під час спеціального Київського безпекового форуму, який відбувався частково в онлайн-режимі, повідомляє кореспондент Укрінфому.

«Серед багатьох полів бою, де єдність найнеобхідніша, є два надзвичайно важливі фронти: по-перше, наша спільна позиція проти російської агресії та наша солідарність в умовах пандемії COVID-19», – підкреслив Туск.

Він назвав ці дві загрози «несподіваними, підступними, які не мають правил і спричиняють смерть тисяч людей».

Туск нагадав про пакет підтримки ЄС для України щодо боротьби з COVID-19 та макрофінансову допомогу у розмірі 1,2 млрд євро, що «виходить далеко за рамки того, що надав будь-який інший партнер».

Голова ЄНП також застеріг українських політиків від виборчих сварок, оскільки внутрішні суперечки є найкращим подарунком для третьої сторони. «Ви, як ніхто, знаєте, кого я маю на увазі», – підкреслив він.

Експрезидент Євроради наголосив, що треті сили намагаються порушити солідарність між Брюсселем і Києвом, а різкий конфлікт усередині країни «може стати саме таким приводом».

«Тож сперечайтеся в міру і лишайтеся єдиними у найважливіших для України питаннях», – закликав Туск.

На його переконання, у демократичній країні політичні опоненти не повинні бути заклятими ворогами, адже у разі внутрішньої боротьби «до смерті» країна стане легкою мішенню як для Росії, так і для коронавірусу.

Голова ЄНП наголосив, що необхідно зберегти єдність українців перед найважливішими викликами: російською агресією, європейськими перспективами для країни, внутрішніми реформами та пандемією.

Туск також закликав українців докладати ще більше зусиль у реформуванні країни.

Місцеві вибори в Україні: низький фініш? Чи знову старт?

Je suis Стус

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers