rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Вбивство учителя: суд у Франції визнав правомірним закриття мечеті

У Франції визнано правомірним рішення про закриття мечеті у департаменті Сена-Сен-Дені, що поблизу Парижа, з якої через соцмережі проводилася кампанія проти вчителя коледжу, вбитого ісламським радикалом.

Про це повідомляє Franceinfo з посиланням на рішення адміністративної судової інстанції, передає кореспондент Укрінформу.

Суд, зокрема, не виявив у діях місцевої влади, яка ухвалила рішення про закриття мечеті, ознак порушення основоположних свобод.

Скандал навколо релігійної установи виник, коли на її акаунті у соціальній мережі було розміщено відео з місця вбивства вчителя коледжу, якому ісламіст відтяв голову.

Тоді з вимогою закрити мечеть виступив міністр внутрішніх справ Франції.

Найбільша у регіоні мечеть Пантен закрита з 21 жовтня на шість місяців.

Тим часом у центрі Парижа у неділю тисячі людей вийшли на демонстрацію, щоб вшанувати пам’ять убитого вчителя. Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Демонстранти на площі Республіки тримали в руках плакати з написами: «Ні тоталітаризму думки» і «Я – вчитель», висловлюючи солідарність і вшановуючи пам’ять загиблого вчителя Семуеля Паті.

Участь у демонстрації взяли прем’єр-міністр Франції Жан Кастекс і мер Парижа Анн Ідальго.

Схожі акції з вшанування пам’яті вбитого вчителя відбулися і в інших містах Франції – Ліоні, Тулузі, Нанті, Марселі, Ліллі та Бордо.

16 жовтня у передмісті Парижа було жорстоко вбито 47-річного Самюеля Паті, який працював учителем історії та географії у коледжі в передмісті Парижа Конфлан-Сент-Онорін. Раніше, під час уроку, присвяченого свободі слова, він показував учням опубліковані сатиричним виданням Charlie Hebdo карикатури на пророка Мухаммеда.

Свідки стверджують, що нападник, озброєний кухонним ножем, під час атаки вигукував «Аллах акбар!». За даними слідства, підозрюваний злочинець, якого застрелили неподалік від місця злочину, – 18-річний чеченець, який народився у Москві.

За словами глави антитерористичної прокуратури Жан-Франсуа Рікара, Абдулах А. у березні 2020 року отримав 10-річний дозвіл на проживання у Франції як біженець. Про його радикальні погляди поліції не було відомо.

Місцеві вибори в Україні: низький фініш? Чи знову старт?

Je suis Стус

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers