rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Ближче до Бога?

Урядові прийоми в Софії Київській проводитимуть у Будинку митрополита

У Будинку митрополита в Софії Київській відкриють Музей архітектури та залу для урядових прийомів. Презентація музею відбудеться 23 жовтня, а працювати музей почне після закінчення всіх реставраційних робіт. Зала для урядових прийомів буде закрита для "відвідувачів", тут планують проводити зустрічі міжнародного рівня.

За інформацією Фонду "Розвиток України", який виділив на реставраційні роботи 15 млн. грн. та є головним виконавцем проекту, в музеї буде представлено колекцію зразків будівельних матеріалів Х-ХII ст. (справжні плінта, голосники, мозаїчні "коржі", мозаїка і фрагменти фресок Х-ХІІ ст.) та копії унікального монументального живопису ХІ-ХІІ ст. із запасників заповідника "Софія Київська". Відвідувачі зможуть подивитися на макети відомих пам'ятників архітектури, колекції архітектурної графіки радянської епохи, тут же буде представлена колекція фотографій архітектурних візиток України, яка стане основою проекту створення архітектурної енциклопедії "Україна. Країна живої архітектури". Також у музеї виставлятимуть унікальні експонати з архіву заповідника, зокрема проектні креслення провідних архітекторів XIX і XX сторіч.

Лауреат Державної премії України в галузі архітектури Віктор Вечерський цілком задоволений тим, що Будинок митрополита, який років 15 простояв на території Національного заповідника "Софія Київська" у "плачевному стані", нарешті відремонтують. Він як викладач образотворчого мистецтва й архітектури приводив сюди своїх студентів та на прикладі занедбаної пам'ятки архітектури ХVІІІ ст. показував, як у нашій країні ставляться до історичної спадщини. Те, що в Софії буде зала для прийомів найвищого рівня, Вечерський вважає цілком логічним. "В інших країнах Європи урядові прийоми також проводять в історичних будівлях, - каже він, - а те, що на території колишнього монастиря буде, як ви кажете "банкетна зала", то тут же не пити-гуляти будуть! Митрополит свого часу також приймав високих гостей у цьому будинку на території Софійського собору, так що нічого протиприродного я в цьому не бачу".

Храм нахрапом

НСПУ вкотре “захворіла”

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers