rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Звернення Злученого Українського Американського Допомогового Комітету: пожежі на Луганщині
Title 
 Фото: Cvatove.city

30 вересня 2020 р. Луганщину охопила руйнівна пожежа. Вогонь спалахнув у трьох районах вздовж зони розмежування, і розповсюджувався з блискавичною силою через сильні пориви вітру. За даними 5 каналу, «окупанти влаштовують диверсії в «сірих зонах», непідконтрольних ЗСУ, нові осередки вогню виникають внаслідок обстрілів з боку Росії «запальними кулями» або спеціяльними ракетами».

Пожежа поширилась на 13 тис. гектарів і наробила великого лиха. Горіли цілі села, і вогонь знищив понад 300 будинків та біля 180 осіб опинилися в лікарнях. Люди втратили все, що здобували нелегкою працею все життя. Найбільше постраждали села Сиротине, Вороново і Смолянинове. Держава компенсує людям шкоду, але не в повністю.

Title 
 Фото unn.com.ua

До канцелярії Філії Злученого Українського Американського Допомогового Комітету в Києві надійшло звернення з села Сиротине. 15 людей похилого віку залишилися без відповідних ліків. В школу, де навчається 100 дітей, потрібно бойлер. На жаль, минулого року ці діти також були без гарячої води. Багато людей будуть жити в господарських пристройках, і їм потрібні газові пічки. Людям теж потрібен господарський інвентар: лопати — землю копати, лопати — шуфлі, возики, граблі, відра, робочі рукавиці. Також для дітей у Воронові і Сиротині просять постіль, шкільне приладдя — зошити, книжки, «Кобзарі» для кожного класу, засоби дезінфекції та зимові черевики для дітей. Цього літа діти в Смолянинові були включені в програму взуття для потребуючих дітей, яку ЗУАДК перепровадив замість літних таборів, які не могли відбутися через COVID-19.

Директорка канцелярії ЗУАДК-у в Києві пише «У великій надії звертаємось до жертводавців ЗУАДК-у про допомогу погорільцям Луганщини, і бажаємо, щоб Бог за Ваші щирі пожертви сторицею нагородив Вас і Ваші родини міцним здоров‘ям і різними благодатями».

Звертаємося до Вас про допомогу погорільцям Луганщини. Чеки просимо виписувати на: UUARC - “Luhansk forest fires”, 1206 Cottman Ave, Philadelphia, PA 19111.

Title Title 
 Фото Вікторії Пилипенко

Дякуємо.

Відкритий лист Аскольда Лозинського до представників влади США

Літературні вечори в Осередку ім. св. Андрія на Флориді

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers