rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Відкритий лист Аскольда Лозинського до представників влади США
До:
Президент Сполучених Штатів Америки
Державний секретар
Спікер палати
Лідер сенатської більшості
Сенатор Боб Менендес
Сенатор Корі Букер
Конгресвумен Мікі Шеррілл

Шановний пане/ пані:

Я пишу вам як американський громадянин, зареєстрований для голосування в 11-му окрузі Конгресу штату Нью-Джерсі. Я адвокат у відставці. Ця справа стосується професійного колеги Сергія Винника з Російської Федерації. Перебіг подій викликає не тільки особисте занепокоєння, а також становить великий інтерес для світової української та української американської спільноти.

Справа, яка почала розроблятися з початку 2019 року проти пана Винника російським урядом, схоже, повторює добре відому і трагічну справу Сергія Магнітського. Як відомо, справа проти пана Магнітського передбачала кричуще зловживання правами людини і призвела до його несвоєчасної смерті. Сполучені Штати прийняли два закони його імені, один для діяльності російського уряду в межах своїх кордонів, а інший для його діяльності в усьому світі.

Майже двадцять років пан Винник очолював українську етнічну некомерційну культурну і освітню організацію в Омській області (місто Омськ), Росія. Зовсім нещодавно, а саме – з листопада 2018 року він представляє українську етнічну спільноту Росії та країн Центральної і Західної Азії при Світовому конгресі українців (СКУ), глобальній координуючій організації української культури та освіти з членством у шістдесяти країнах світу, включно зі США. Фактично конвенція цієї організації відбулася в 1967 році в Нью-Йорку. Я був президентом цієї організації з 1998 по 2008 рік, і, як такий, я знайомий з характером її роботи. Ця структура також є неурядовою організацією в Організації Об’єднаних Націй з 2003 року. Я був її представником в ООН до 2012 року.

Влітку 2019 року, а саме 11 липня, діяльність СКУ була визнана Генеральною прокуратурою (генеральним прокурором) РФ і Мін’юстом РФ небажаною на території Росії. СКУ подав позов до російського суду в Москві про те, щоби скасувати цю ухвалу. Сергій Винник як адвокат погодився представляти СКУ в судовому провадженні, яке було офіційно подано 15 жовтня 2019 року. Не випадково вже на наступний день російський уряд подав кримінальне провадження проти пана Винника за сфабриковані спецслужбами особисті фінансові недоречності.

Не випадково кримінальне провадження проти пана Винника почалося відразу за провадженням справи СКУ. Крім того, численні дії російського уряду служили для того щоби перешкодити пану Виннику в представленню СКУ в московському суді, зокрема, таке кричуще втручання, як перешкоджання його виїзду з міста Омськ, де він проживає, для поїздки в Москву. Щонайменше два рази пан Винник був зупинений місцевою поліцією в аеропорту. В результаті панові Виннику довелося скористатися відео-участю у судовому засіданні.

22 липня 2020 року апеляція московського суду ухвалила рішення проти СКУ. У серпні 2020 року російський суд ліквідував Омську українську культурну організацію, яку пан Винник очолював майже двадцять років – до 2018 року. Природно, результатом став розпуск. Після цього, у вересні, проти пана Винника було висунуто адміністративне провадження за те, що він виконував обов’язки адвоката СКУ у Московському суді. Я підозрюю, що адміністративні звинувачення за те, що людина захищає у ролі адвоката у суді є нечуваним у цивілізованому демократичному світі. Тим не менш, суд наклав адміністративний штраф проти пана Винника за його представництво.

Російський уряд продовжує кримінальне переслідування проти пана Винника за сфабриковану спецслужбами фінансову неналежність, і на цей час справа залишається відкритою. Очевидно, це політична справа, яка порушує основні права людини, що заслуговує на міжнародну увагу.

Я прошу вашого втручання. Будь ласка, озвучте своє занепокоєння на рівні президента Росії, що справа Світового конгресу українців та Сергія Винника вам відома і що ви будете діяти відповідно до міжнародного права на боці правосуддя, яке включатиме введення додаткових санкцій та таких інших засобів правового захисту, які вважаються необхідними проти Російської Федерації та її керівництва. Я не перебільшую, коли порівнюю цю справу зі справою Магнітського, і наголошую, що аналогічною жертвою російського грубого зловживання правами людини і меншин може стати Сергій Винник. Прошу розібратися з цим доцільно, щоб запобігти подальшим зловживанням і виправити ці кричущі помилки, перш ніж буде завдано більш серйозної шкоди.

З повагою,

Аскольд С. Лозинський,

26 жовтня 2020 р.

Цей переклад з англомовних листів, адресованих індивідуально, подано тут для інформації як екземпляр для розсилки керівникам інших держав світу

Звернення Злученого Українського Американського Допомогового Комітету: пожежі на Луганщині

Літературні вечори в Осередку ім. св. Андрія на Флориді

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers