rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Мешканці Чикаго протестують: компанія, що займається переробкою брухту, переїжджає з «білого» в «кольоровий» район

Федерали досліджують скаргу, яка стосується General Iron, компанії, що займається переробкою брухту. Компанія планує переїхати з Lincoln Park, де мешкають переважно білі, у Southeast Side, де проживають здебільшого латиноамериканці.

General Iron кілька разів критикували за забруднення довкілля. Активісти кажуть, що місто порушило федеральний закон, дозволивши компанії переїхати.

Серед авторів скарги – People for Community Recovery, Southeast Environmental Task Force і Southeast Side Coalition to Ban Petcoke. Вказані організації скаржаться насамперед на мера Лорі Лайтфут, олдерманів Susan Sadlowski-Garza та Brian Hopkins, а також на міську раду Чикаго.

«Щороку, коли ми очікуємо на боротьбу з екологічним расизмом у Чикаго, це – ще один рік, коли цілком реальні загрози для нашого здоров’я можуть стати ще небезпечнішими», – зазначила Peggy Salazar, директор Southeast Environmental Task Force. «Расистська політика вбиває наш район, роблячи його смітником для найбрудніших і найнебезпечніших забруднювачів».

Мешканці закликали міську владу не надавати дозволи General Iron та ввести мораторій на будь-яке нове промислове будівництво у «громадах, де діє екологічна справедливість», поки не буде застосована нова політика захисту цих громад.

Департамент житлово-комунального господарства планує розслідувати ці скарги.

Податки на нерухомість в окрузі Cook за останні 20 років зросли вдвічі

Результат прийдешніх виборів викликає дедалі більше побоювань

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers