rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Емі Коні Баррет у Верховному суді – тріумф консерватизму

Сенат США офіційно затвердив Емі Коні Барретт на посаді нового судді Верховного суду. Присягу у неї приймав легендарний суддя Кларенс Томас.

Слухання за участю судді Барретт стартували рівно два тижні тому. Вони відбулися легко і швидко: Барретт виступила в ролі ефектного лектора, який пояснював сенаторам, як діє система права. В опитуваннях більшість американців тепер підтримує її призначення.

Демократи всіляко намагалися вставити палиці в колеса голосуванню за Барретт. Вони влаштували бойкот останнього засідання юридичного комітету Сенату і замість цього провели мітинг протесту.

А потім демократи пішли на відчайдушний крок: попросили влаштувати таємні слухання для всього Сенату. Останній раз таке відбувалося у 2005 році, коли там обговорювали військові злочини в Іраку.

Але республіканці спокійно завершили таємні слухання і провели голосування. Лише одна республіканка, Сюзанна Коллінз із Мена, не підтримала кандидатуру Барретт. Вона перебуває в уразливому становищі на майбутніх виборах і тому вирішила не ризикувати.

В іншій ситуації багато демократів теж би проголосували за Барретт, якщо виборцям вона так подобається. Недарма відома демократка Даян Файнштайн активно хвалила слухання щодо Барретт. Але у самий переддень виборів демократи вже не могли собі дозволити змінити свою поведінку.

Зараз у Верховному суді сформувалася тверда консервативна більшість: п’ять правих суддів проти трьох лібералів і одного голосу судді, що вагається, — голови Джона Робертса.

Затвердження Барретт відбувається у відповідальний момент: адже незабаром почнеться довгий період судових баталій і заперечування виборів. Перед суддями, які перебувають тепер у повному складі, постане архіважливе завдання – визнати правильні підсумки виборів.

Але значення кандидатури Барретт переросте будь-які вибори – її майбутні рішення мають шанс стати фундаментальними для консервативного руху США та всього західного світу.

Джерело: «Політика в Америці. Вибори-2020»
(https://www.facebook.com/usapoliticsonline/posts/2442971812670779)

Податки на нерухомість в окрузі Cook за останні 20 років зросли вдвічі

Результат прийдешніх виборів викликає дедалі більше побоювань

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers