rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Результат прийдешніх виборів викликає дедалі більше побоювань

Я чесно намагаюся зберігати оптимізм з приводу виборів, до яких лишилося кілька днів. І чим далі, тим гірше у мене це виходить. Насправді найоптимальніший для мене і найздоровіший для країни результат – це перемога будь-якого з кандидатів fair and square. Landslide. З очевидною перевагою. Щоб комар носа не підточив. Тоді все ОК.

Як каже із неповторною інтонацією знаменитий телеведучий Райан Сікрест: «America has voted!» І все. Або Трамп іде з Білого дому і, можливо, до кінця днів своїх зазнає різних правових переслідувань, або він там залишається, а його опонент повертається до себе у Делавер під невсипуще спостереження лікарів.

Але якось у це мало віриться. Все набагато ближче, ніж показують опитування. Боротьба у swing states вестиметься за кожен голос. І в цьому, як це не сумно, немає нічого хорошого, особливо на фоні того, що величезна частина Америки голосувала й голосує поштою.

В сфері електорального права я – реліктовий динозавр. Я досі не можу зрозуміти, чому надання під час голосування посвідчення особи є, як із піною на вустах стверджують демократи, порушенням прав виборця. Але це – добре, це – справа давня і практично вже повсюдна. Але новації... Візьмімо, до прикладу, Пенсильванію. Цей штат, що дає 20 голосів вибірників, що є перехідним ось уже багато років, штат, у якому Трамп сенсаційно виграв, хоча і з натяжкою, у 2016-му, і зараз залишається одним із основних. І що ж відбувається там із поштовим голосуванням?

Так от – безлад і відбувається. І не просто безлад, а безлад дуже сумнівний. Вже зараз виявлено майже чотириста тисяч (400 тис.!) відхилених бюлетенів (нагадаємо, що перемога Трампа у 2016-му році обчислювалася у Пенсильванії всього 44 тисячами голосів). Як пояснювали це офіційні особи? Вони повідомили, що «90% of the applications were duplicates due to confused voters signing up at multiple places and with different groups». Та невже? Насправді маленьке уточнення: виборці не були такі вже й «confused» – вони дублювали ЗАПИТИ на такі бюлетені. Хоча теоретично масова втрата пам’яті, мабуть, можлива, але повірити у це складно.

Дальше – ще більше. Принаймні, існували чіткі положення про те, що голосування повинно завершитися до 3 листопада, і підписи на бюлетенях повинні збігатися з підписами на реєстраційній формі виборця. Знову ж таки, не знаю, як для вас, а для мене that makes a perfect sense. Але ж ні. Спочатку терміни голосування змістили на 3 дні після закриття дільниць, сказавши при цьому, що бюлетені повинні бути postmarked не пізніше ніж 2 листопада, останнім передвиборчим днем. Але і цього виявилося мало. Днями Пенсильванія законодавчо: (1) відмовилася перевіряти дату, коли бюлетень postmarked. Тобто тепер цілком можливо, що виборець кандидата, який трохи програє, відправить свій голос вже 4 листопада. Якщо він буде отриманий протягом двох днів (а стільки у штаті кореспонденція в середньому і «ходить») – все гаразд, його голос буде врахований. І вишенька на торті, (2): вирішено також, що НЕ ПЕРЕВІРЯТИМУТЬ, чи відповідає підпис на бюлетені підпису на реєстраційному документі. Браво. I rest my case.

Демократична громадськість, будучи абсолютно впевненою у перемозі свого кандидата, дуже турбується про те, чи піде Трамп у випадку програшу. Піде, звичайно, піде. Якщо переконається, що проти нього не грали міченими картами та тузами, вшитими в рукави. Наразі ж усе, що відбувається, на жаль, підтверджує найгірші побоювання.

Автор: Alex Gabi

Джерело: ФБ-сторінка Alex Gabi (https://www.facebook.com/alex.gaby.16503/posts/10224795144253863)

Податки на нерухомість в окрузі Cook за останні 20 років зросли вдвічі

Результат останньої очної дуелі необхідно визнати вельми сприятливим... для Трампа

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers