rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ PSA відмовиться від Peugeot 108 і Citroen C1

PSA Group завершує серійне виробництво невеликих міських автомобілів Peugeot 108 і Citroen C1 та продає Toyota свою частку у спільному підприємстві в Чехії, де французькі сіті-кари збирають на одній лінії з Toyota Aygo. Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією в PSA Group.

За інформацією одного з інсайдерів, французька група залишає не тільки завод в Чехії, але і А-сегмент в цілому. Однією з причин такого рішення стало посилення екологічних норм, для відповідності яким виробникам доводиться встановлювати на автомобілі з ДВЗ дорогі системи фільтрації вихлопних газів. Це збільшує вартість деяких автомобілів A-сегмента до рівня, при якому їхнє виробництво стає невигідним.

Крім того, за даними IHS Markit, протягом останніх десяти років інтерес до компактних моделей знижується. У 2010 році на сітікари припадало 10,9% ринку, тоді як у 2019 році – 7,4%. При цьому частка В-сегмента збереглася на рівні 30%.

У PSA Group відмовилися коментувати майбутнє Peugeot 108 і Citroen C1. У компанії зазначили, що розглядають, які моделі групи більше відповідають очікуванням клієнтів у сегменті A та європейським цільовим показникам викидів вуглецю.

Ще однією причиною скорочення А-сегмента стало створення альянсу з Fiat Chrysler Automobiles (FCA) – Stellantis. Угоду про повне злиття у рівних частках PSA Group і Fiat Chrysler Automobiles підписали у грудні 2019 року. Як повідомляється, FCA не планує відмовлятися від своїх компактних моделей Fiat 500 і Panda, які є бестселерами в своєму класі у Європі. В обох вже є гібридні версії, а Fiat 500 доступний і з повністю електричним силовим пристроєм. А от у Peugeot 108 і Citroen C1 ні гібридних, ні електричних версій немає.

Альянс із FCA відкриє французам доступ до гібридних та електричних технологій для компактних автомобілів, що дозволить суттєво скоротити витрати на їхню розробку. Раніше PSA вже розглядала можливість електрифікації автомобілів сегмента A, але відмовилася від цього плану, побоюючись не виправдати витрати.

За інформацією анонімного джерела, вивчається кілька альтернатив А-моделям, зокрема, дешевші електромобілі у стилі нового Citroën AMI та бюджетні моделі сегмента B. Після злиття з FCA французька група має намір зберегти технологічне лідерство у сегменті B, у якому присутня такими популярними моделями як Peugeot 208 і Opel Corsa. Генеральний директор PSA Карлос Таварес, який очолить альянс Stellantis, неодноразово заявляв, що не бачить необхідності відмовлятися від будь-яких брендів після злиття.

Раніше концерн FCA вже повідомляв своїм постачальникам, що наступні три автомобіля B-сегмента будуть засновані на модульній платформі CMP PSA, виробництво якої налагодять всередині компанії за ліцензією.

Український стартап презентував «електробайк-важковаговик»

Renault презентував концепт електрокара із двигуном на 217 «коней»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers