rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У Чикаго можуть повернутися до 3 етапу адаптивного карантину

Мер Чикаго Лорі Лайтфут припустила, що, у зв’язку із різким збільшенням хворих на коронавірус, у Чикаго знову можуть повернутися до обмежень 3-го етапу карантину. Насамперед обмеження стосуватимуться бізнесу. Про це вона заявила під час пресконференції.

За словами Лайтфут, кількість нових випадків захворювання за останні два тижні зросла на 50%, із понад 500 новими випадками на день.

На пресконференції також була присутня комісар департаменту охорони здоров’я Чиказької міськради доктор Allison Arwady.

«Дані цілком очевидні – зараз ми переживаємо другий сплеск пандемії COVID-19, тож я надзвичайно стурбована», – зауважила мер Лайтфут. «Зараз настав час подвоїти ті заходи, які, як ми знаємо, працюють, і об’єднатися разом, щоб ще раз вирівняти криву (яка відображає рівень збільшення хворих на коронавірус – ред.). Кожен повинен зробити все, аби захистити себе та інших і допомогти нам подолати цю смертельну хворобу».

Обидві чиновниці закликали продовжувати використовувати покриття на обличчя та обмежувати участь у зібраннях.

«Я глибоко стурбована цими тенденціями, а також тим, що у нас є деяка втома від COVID, коли люди не дотримуються вказівок департаменту охорони здоров’я. Цей вірус не цікавить, хто ви, він просто хоче поширюватися. І якщо ми дамо йому таку можливість, він це робитиме», – зазначила д-р Arwady. «Найбільше викликає занепокоєння той факт, що COVID-19 продовжує здійснювати непропорційний вплив на чорношкірих і латиноамериканців, а також на тих, хто має незадовільний стан здоров’я. Але ми спостерігаємо зростання кількості випадків у всьому місті та серед усіх рас і національностей, тож нам усім потрібно знову присвятити себе боротьбі з цією епідемією».

Як стверджує Arwady, незважаючи на побоювання заразитися вірусом від незнайомців, дві третини мешканців Чикаго, які захворіли на COVID-19, інфікувалися від знайомих, а три з чотирьох випадків передачі вірусу сталися вдома.

Вона наголосила, що на зібраннях, на яких присутні десять осіб, існує 14% імовірності, що хтось із присутніх страждає на COVID-19.

Буквально кілька тижнів тому місто послабило обмеження на одночасну кількість присутність у барах і ресторанах. Лайтфут переконує, що теперішнє збільшення кількості хворих ніяк із цим не пов’язане. На її думку, основна причина збільшення кількості хворих – у втомі від пандемії та соціального дистанціювання, через що люди почали більше контактувати з іншими людьми.

Підставою для переходу до 3-го етапу карантину має бути відсоток осіб із позитивною реакцією на рівні 8%. Д-р Arwady зауважила, що міська влада не чекатиме досягнення цього відсотка, особливо якщо рівень госпіталізації продовжуватиме зростати.

Наразі відсоток осіб із позитивною реакцією у штаті становить майже 5%, а в Чикаго – 5,2%.

Нагадаємо, Chicago Public Schools оголосили про намір повернути у другому кварталі учнів молодшого віку та з особливими потребами у школи.

Чиказька профспілка вчителів розкритикувала намір CPS і назвала його ризикованим.

У 1992 році я підтримав Клінтона. У 2020 році я голосую за Трампа!

У Техасі тисячі автомобілів вишикувалися у «Потяг Трампа»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers