rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Проект бюджету президента ради округу Cook: без збільшення податків, але зі скороченням робочих місць

Toni Preckwinkle, президент ради округу Cook, оприлюднила проект бюджету на суму $6,9 млрд на 2021 рік. За її словами, проект не передбачає збільшення податків або зменшення життєво важливих послуг.

Через пандемію COVID-19 округ недоотримує кошти з традиційних джерел. Саме тому запропонований бюджет передбачає скорочення 659 штатних посад, при цьому близько 300 з них – в офісі шерифа.

Таким чином влада намагається покрити дефіцит бюджету, який становитиме приблизно $400 млн, якщо, як стверджує Preckwinkle, запропоновані зміни не будуть затверджені.

«Не дивно, що прогноз, який стосується бюджету округу Cook, був настільки ж похмурим», – заявила Preck­win­k­le. «Через економічні наслідки, спричинені пандемією та заворушеннями, ми зазнали втрати доходів на сотні мільйонів доларів і зіткнулися у 2020 році з економічною катастрофою, яку нізащо не могли передбачити».

Серед інших нововведень – зміна послуг, що пропонують у Provident Hospital.

Зокрема, пропонується перевести відділення невідкладної медичної допомоги у режим очікування та зменшити штатний розпис для відділення стаціонарного лікування.

Але у профспілці National Nurses United стверджують, що ці зміни, якщо їх запровадити, ще більше посилять диспропорції в галузі охорони здоров’я, які відчувають громади, де мешкають меншини, у Чикаго.

«Ми розуміємо, що наші комісари повинні збалансувати бюджети, але це не повинно бути зроблено за рахунок бідних і малозабезпечених», – вважає Joyce Ball із National Nurses United. «Це – ті люди, котрі потребують медичних послуг під час цієї пандемії».

«Мене шокує те, що вони, з одного боку, «розпинаються» про те, що підтримують «Black Lives Matter. Ми дбаємо про охорону здоров’я. Ми хочемо надавати послуги… – каже Dennis Kosuth із Nurses United. – З іншого боку, те, що вони насправді роблять, – це зменшення видатків на медицину. Не розумію, як може існувати такий розрив між тим, що вони говорять, і тим, що роблять. Це – ганьба».

«Як і в багатьох інших місцях, вони наполегливо працюють над тим, аби зменшити безпосередню шкоду виборцям», – каже Paula Worthington із Незалежної комісії з питань прогнозування доходів (Independent Revenue Forecasting Commission). «Вони залучать частину своїх резервів».

Preckwinkle попередила, що округ не може дозволити собі повторення ситуації, у яку потрапив цьогоріч.

«Я не буду тут добирати делікатних слів: пандемія завдала округу Cook і його мешканцям катастрофічного удару», – сказала вона. «Дозвольте мені заявити максимально чітко: поки ми живемо у цьому місці завдяки добрим, мудрим і жорстким рішенням, прийнятим за останнє десятиліття, округ Cook не може поглинути ще одна фінансова криза у 2021 році».

Громадські слухання щодо запропонованого бюджету мають відбутися 29 жовтня, а голосування за бюджет – наприкінці наступного місяця.

Тим часом у Чикаго утворився дефіцит бюджету на суму $1,2 млрд. У зв’язку з цим мер Чикаго Лорі Лайтфут пропонує збільшити податок на нерухомість на $94 млн, а також податок на бензин.

Як прогнозують експерти, збільшення податку на нерухомість призведе до того, що власники будинків, які коштують $250 тис., додатково сплатять $56 податку.

«Ви ставите і без того виснажених платників податків, громадян, людей, які докладають тяжких зусиль, щоб утримувати свої будинки та підтримати свій бізнес, у набагато складніше становище», – зазначив Laurence Msall, президент Civic Federation.

Мер також планує підвищити податок на бензин на 3 центи за галон.

За даними джерел, мер розглядає імовірність звільнення близько 350 міських службовців. Очікується також, що вона запропонує ліквідувати 1000 вакантних посад.

Багато з них можуть стосуватися департаменту поліції, у якому є 700 вакансій. Це ще більше може ускладнити взаємини з профспілкою, яка веде переговори про новий контракт для поліцейських.

«Нас обурює те, що ви збираєтеся зменшити кількість вакансій у бюджеті департаменту поліції у цей дуже складний рік», – заявив John Catanzara, президент Fraternal Order of Police.

Мер Лайтфут каже, що Чикаго не може розраховувати на допомогу з боку Вашингтона, тож місто має «виправити цю ситуацію самостійно».

«Бюджет, який пропонує мер, – це окремий міський бюджет Чикаго, де ми не покладаємось на будь-яку іншу організацію чи сподіваємось на допомогу з боку Спрингфілда або Вашингтона», – заявив Gilbert Villegas, олдермен із 36-го району.

Починаючи з понеділка, відбудеться низка громадських слухань.

Бюджет може бути переглянуто, за умови надходження федеральних коштів. Бюджет Чикаго має бути затверджено до 31 грудня.

У 1992 році я підтримав Клінтона. У 2020 році я голосую за Трампа!

У Техасі тисячі автомобілів вишикувалися у «Потяг Трампа»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers