rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ В Ізраїлі відкрили електродорогу з бездротовою зарядкою

Проект розробив муніципалітет Тель-Авів-Яффо спільно з компаніями ElectReon і Dan Bus Company.

Про це повідомляє Naked Science.

Розробники побудували систему, що заряджає електротранспорт під час руху. Вона складається з набору мідних котушок, які розташовані під асфальтом.

«Енергія передається від електромережі до дорожньої інфраструктури й заряджає машини», – повідомила ElectReon. При цьому в транспорті, на підлозі, встановили приймачі для передачі енергії безпосередньо до акумулятора під час руху.

Тестовою ділянкою автори проекту вибрали дорогу довжиною близько двох кілометрів від залізничної станції «Тель-Авів - Університет» до зупинки «Клатцкін». Після реконструкції у вересні 2020 року 600-метровий фрагмент маршруту обладнали котушками, зробивши дорогу електричною.

Title 

«У найближчі тижні відбудуться пробні запуски, і тільки потім електробуси почнуть курсувати регулярно», – розповіли в муніципалітеті. Dan Bus Company має намір проводити випробування і перевірку якості електрошляху, після чого – якщо тести будуть успішними – пустить автобуси постійним маршрутом. Влада розгляне можливість побудувати більше інноваційних доріг у місті.

Проект став частиною муніципальної політики, спрямованої на популяризацію електромобілів і зниження рівня забруднення повітря. У межах програми влада також планує розмістити зарядні станції для електромобілів і пустити на майбутні електрошляхи вантажний транспорт і персональні авто.

На думку місцевої влади, розробка допоможе поліпшити якість повітря у місті і зробить Ізраїль лідером у сфері електротранспорту.

«Будівництво електричної дороги для зарядки громадського транспорту зробить Тель-Авів-Яффо першим містом у світі, який почне широко використовувати бездротову зарядку автобусів», – відзначили в офіційній заяві.

Volkswagen презентував електрокар із запасом ходу 402 км

Дедалі більше країн планують заборонити продаж авто на бензині вже з 2030 року

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers