rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Дедалі більше країн планують заборонити продаж авто на бензині вже з 2030 року

У Британії, зокрема, можуть запровадити заборону на продаж автомобілів на викопному паливі вже з 2030 року, а не з 2040-го, як передбачалося.

Про це повідомляє The Guardian.

Очікується, що британський уряд оголосить про прискорення переходу на електромобілі цього року. Це буде одним із напрямків нової енергетичної політики, спрямованої на відновлення економіки після пандемії коронавірусу.

Раніше уряд консультувався щодо перенесення крайнього терміну продажу нових автомобілів, які забруднюють довкілля, з 2040 на 2035 рік. Однак тепер він може дотримуватися амбітнішої позиції, отримавши дані, що інфраструктура Британії буде готова впоратися з переходом на електромобілі.

Франція планує заборонити продаж нових автомобілів на бензині та дизелі з 2040 року, а Німеччина, Ірландія та Нідерланди – з 2030-го. Норвегія ж запровадить таку заборону у 2025 році.

Із 2035 року й у Каліфорнії, США, буде заборонено продаж нових автомобілів із бензиновими та дизельними двигунами.

Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюс підписав указ, що забороняє продаж на території штату нових автомобілів із традиційними двигунами внутрішнього згоряння і гібридними силовими пристроями. Починаючи з 2035 року, всі нові пасажирські автомобілі повинні бути повністю електричними.

Відповідні нормативні акти доручено розробити Каліфорнійській раді з питань комерційних перевезень (CARB). Також рада розробить аналогічну законодавчу базу для середніх і важких вантажівок. Заборона на такі автомобілі з ДВС набере чинності у 2045 році.

Як заявили в адміністрації губернатора, наразі в Каліфорнії – найбрудніше й найтоксичніше повітря у країні. Джерелом понад половини викидів СО2, 80% забруднення, що утворює смог, і 95% токсичних викидів дизельного пального є транспортний сектор. Перехід на автомобілі з нульовим рівнем викидів «призведе до майже 35-відсоткового скорочення викидів парникових газів і 80-відсоткового зниження викидів оксидів азоту від автомобілів у всьому штаті».

На думку губернатора, до того моменту, коли заборона на ДВС набере чинності, електрокари будуть дешевші за традиційні автомобілі на викопному пальному. На це спрямовані зусилля компаній, що займаються виробництвом електрокарів й акумуляторних блоків для них. При цьому продаж автомобілів з ДВС на вторинному ринку під заборону не потрапить, каліфорнійці й далі зможуть ними користуватися.

В Ізраїлі відкрили електродорогу з бездротовою зарядкою

Tesla презентувала новий електрокар: 840 км без підзарядки

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers