rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Євросоюз закликає провести нові вибори у Киргизстані

Після скасування результатів парламентських виборів у Киргизстані, що відбулися 6 жовтня, Євросоюз закликав владу країни поважати демократичні права народу країни та організувати нові вибори за спостереження ОБСЄ/БДІПЛ.

Відповідну заяву речника ЄС оприлюднено у вівторок на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Європейський Союз узяв до уваги оголошення недійсними результатів парламентських виборів від 6 жовтня Виборчою комісією Киргизької Республіки. ЄС також врахував занепокоєння, що були висловлені громадянами Киргизстану та міжнародним співтовариством щодо процедурних недоліків під час призначення нового Прем’єр-міністра. Ці занепокоєння мають отримати відповідь», – йдеться у документі.

Речник наголосив, що ЄС і далі готовий співпрацювати із легітимною владою Киргизької Республіки та підкреслив основну роль президента у тому, щоб скерувати політичний процес у напрямку пошуку виходу із поточної кризи шляхом інклюзивного діалогу в усьому політичному спектрі, та в організації нових вільних і справедливих виборів відповідно до міжнародних стандартів і за спостереження з боку ОБСЄ/БДІПЛ. Євросоюз повною мірою підтримує демократичне право народу Киргизстану скористатися своїми голосами вільно від будь-якого втручання або порушень.

«Критично важливо, щоб усі політичні сили розпочали діалог і діяли у рамках Конституції для пошуку сталого рішення до того, як будуть організовані нові вибори. У цьому зв’язку ЄС закликає до тісної співпраці з ОБСЄ/БДІПЛ. У цей час влада Киргизстану має поважати верховенство права та базові свободи, зокрема, свободу слова та мирних зібрань», – йдеться у заяві.

ЄС висловив повну підтримку заяви генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша (António Guterres) щодо ситуації в Киргизстані, зусиллям, яких ООН докладає у цій країні.

День захисника України: свято у вогні, але з ознаками обережного оптимізму

Карабахський цугцванг Москви: Росія готується сприймати нову реальність на Південному Кавказі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers