rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Святкуймо Єдність із Вдячністю!

До 10-річчя своєї архиєрейської хіротонії, єпископ Єпархії святого Миколая з осідком у Чикаго Владика Венедикт Алексійчук сердечно запрошує Вас на віртуальну зустріч Української Католицької Єпархії св. Миколая 18 жовтня 2020 року, о 1:30 пополудні, на сторінці esn-cc-org.

«Возлюбім один одного» — слова, які є гаслом мого єпископського служіння, 10 річницю якого я святкую цього року. Найбільшим подарунком для мене є сповнення цього обов’язку — допомога людям, які в цей час найбільше потребують уваги та любові».

У вересні 2020 Владика Венедикт вже відсвяткував 10-річчя своєї архиєрейської хіротонії в Україні. Понад 240 000 гривень було зібрано під час благодійної акції «Цеглина добра» на підтримку безхатьків.

 Title

Долучитися до благодійності мають можливість і американці та українці Америки. Територіально Чиказька єпархія охоплює північно-західну частину Сполучених Штатів Америки: штати Айдахо, Айова, Аляска, Аризона, Арканзас, Вайомінг, Вашингтон, Вісконсин, Гавайські острови, Іллінойс, Індіана, Канзас, Каліфорнія, Колорадо, Луїзіана, Монтана, Мічиган, Міннесота, Міссурі, Небраска, Невада, Нью-Мексико, Південна Дакота, Північна Дакота, Оклахома, Орегон, Техас, Юта. Тільки в 15 штатах є українські парафії. Таким чином, загальна площа єпархії сягає близько 7 998 704 км2.

Незважаючи на великі відстані між парафіями Чиказької єпархії, протягом трьох років служіння в Америці Владика Венедикт вже встиг відвідати майже всі парафії. Як добрий пастир, котрий піклується про своїх овець, так і Владика старається об’єднати всіх вірних Української Католицької церкви Америки в молитві та любові один до одного. З нагоди такої події, було вирішено запросити вірних з усіх парафій не тільки для знайомства, але й допомогти одній із найбільш потребуючих парафій Чиказької єпархії – громаді св. Івана Хрестителя в Сан Дієго, Каліфорнія. Громада збирає кошти на будівництво церкви. Парафія була заснована 1960 року, але на даний момент віряни не мають храму, де б вони могли разом молитись. В березні 2018 року парафія купила землю 0,70 акрів під будівництво храму за 515,000 доларів. Того ж року Владика Венедикт освятив землю для будівництва. Станом на жовтень 2020 року парафія зібрала доброчинних пожертв в сумі 80,000 доларів на будівельний фонд. Загальна сума, потрібна для будівництва, складає 800,000 доларів.

Фото Петра Ковтуна

Обіжник

Віртуальний благодійний вечір в Українському Інституті модерного мистецтва

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers