rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Наука \ Освіта \ Анна Апплбаум виступить 1 листопада на добродійній події на підтримку УКУ «Піккардійська Терція» співатиме у музичній частині програми

Українська Католицька Освітня Фундація (УКОФ) та Нью-Йоркський Комітет Приятелів Українського Католицького Унівеситету цього тижня офіційно оголосили, що лауреатка Пулітцерівської Премії Анна Апплбаум буде головною промовицею на віртуальній зустрічі на підтримку УКУ.

Ця добродійна подія відбудеться в режимі онлайн у неділю, 1 листопада, о 1-ій годині дня за східним часом, і у ній зможуть взяти участь сотні учасників з різних штатів Америки.

Анна Апплбаум є авторкою багатьох книг про історію Східної Європи та Радянського Союзу, серед яких – «Залізна завіса: Приборкання Східної Європи, 1944—1956» та «Історія ГУЛАГу», за яку у 2004 році вона отримала найпрестижнішу літературну нагороду – Пулітцерівську премію.

У 2017 році вона видала книгу «Червоний голод. Війна Сталіна проти України» – одне з найглибших і найґрунтовніших досліджень Голодомору після книги Роберта Конквеста «Жнива скорботи». Апплбаум привернула увагу до теми штучного Голодомору не лише у світових академічних колах, але також серед популярних медійних видань, спричинивши у такий спосіб піднесення рівня свідомості та знання про Голодомор серед світового загалу. Ця книга була відзначена премією Ліонела Ґелбера за найкраще видання англійською мовою у жанрі документальної прози про міжнародні відносини, яке намагається поглибити діалог про складні міжнародні проблеми. Голова комітету премії Дженис Стайн так висловилася про нагороду: «Книга Анни Апплбаум «Червоний голод. Війна Сталіна проти України» є історією штучного голоду, який радянське керівництво спричинило в Україні… Це найґрунтовніше дослідження про цю глобальну проблему, яке повинен прочитати кожен». Україна нагородила Апплбаум орденом княгині Ольги III ступеня за вагомий внесок у вшанування пам’яті жертв геноциду Українського народу — Голодомору 1932-1933 років в Україні, за подвижницьку, просвітницьку та благодійну діяльність, спрямовану на висвітлення правди про Голодомор.

Анна Апплбаум є всесвітньо відомою журналісткою, яка пише статті для «The Economist», «The Washington Post» та «The Atlantic» про цілий спектр проблем, пов’язаних з глобальною пропагандою та дезінформацією, які є найбільшими загрозами для західної демократії. Її найновіша книга «Сутінки демократії» вийшла у цьому році.

Український Католицький Університет був офіційно інавгурований у 2002 році. Папа Іван Павло ІІ освятив наріжний камінь майбутнього університетського містечка під час свого пастирського візиту в Україну у 2001 році. Натхнений візією Митрополита Андрея Шептицького та Патріярха Йосифа Сліпого, цей вищий навчальний заклад є рушієм освітньої реформи та важливим учасником розбудови громадянського суспільства в Україні. УКУ підтримує високі академічні і етичні стандарти в освіті та журналістиці, а також пропагує соціальне служіння і духовні цінності. Студенти і професори УКУ були в аванґарді Революції Гідності 2013-2014 років та Помаранчевої Революції 2004-2005 років.

За останні сімнадцять років Українська Католицька Освітня Фундація та Нью-Йоркський Комітет Приятелів УКУ організували успішні благодійні бенкети на підтримку університету в готелях «Рузвельт», «Сейнт Реджіс», «Палац Лотте» та Українському Народному Домі.

Через турботу про здоров’я жертводавців та обмеження, спричинені глобальною пандемією короновірусу, цьогорічна подія відбудеться он-лайн. Перша подія на підтримку УКУ в он-лайн форматі відбулася у травні цього року у Львові і зібрала понад 250 тисяч доларів на потреби університету від місцевих українських бізнесменів та благодійників.

«Ми дуже сподівалися і з нетерпінням очікували на проведення цьогорічної події у звичайному режимі, – ділиться Ірена Яросевич, співголова організаційного комітету бенкету. – Але в інтересах збереження здоров’я та безпеки людей, цьогорічна подія відбудеться віртуально через платформу «ЗУМ». «Є й позитивний бік: ми не будемо мати фізичних обмежень чи браку місць для всіх, хто бажає долучитися до нас. Ми зможемо об’єднати разом на кілька сотень учасників більше, ніж у минулі роки. Також нам буде легше залучити виконавців та промовців».

«Нам надзвичайно приємно, що Анна Апплбаум погодилась бути головною промовицею на нашій події, – розповідає Андрій Ленцик, член Ради Директорів Української Католицької Освітньої Фундації. – Вона є однією з найбільш авторитетних та потужних голосів у сьогоденних дискусіях про необхідність правди та критичного мислення для захисту правдивої демократії. Серед важливих подій, які нещодавно потрапили до уваги української громади, були інтерв’ю Анни Апплбаум з кінорежисеркою Аґнєшкою Голланд та продюсеркою Андреєю Халупою після виходу у світ захоплюючого фільму «Містер Джонс» – історії про британського журналіста Ґарета Джонса, який хотів розповісти цілому світові правду про Голодомор в Україні 1932-33 років».

У віртуальній події 1 листопада також візьме участь відома львівська вокальна формація «Піккардійська Терція». «Ми давно хотіли, щоб на один з наших благодійних бенкетів у Сполучених Штатах приїхала «Терція», – каже Іванка Лотошинська, членкиня Нью-Йоркського Комітету Приятелів УКУ. –Цього року маємо нагоду почути цю чудову формацію наживо у віртуальному форматі».

У вересні Український Католицький Університет розпочав новий навчальний рік, прийнявши найбільшу кількість нових абітурієнтів за свою історію – 438. Третій рік поспіль університет приймає найкращих студентів з найвищим середнім балом ЗНО (Зовнішнього Незалежного Оцінювання), подібно до американської системи тестування SAT. «Середній бал вступників до УКУ цього року був найвищий - 189 з 200 можливих, – розповідає Наталя Климовська , проректор УКУ з розвитку та комунікацій. – Але для нас результати тестів не були найважливішими критеріями. Ми сподіваємося дати цим надзвичайно мотивованим студентам можливість духовного та інтелектуального розвитку, щоб вони йшли у світ і робили реальні соціальні та економічні зміни».

Минулого року семеро випускників УКУ перемогли на виборах до Верховної Ради і стали народними депутатами України. Багато інших випускників створили власні інноваційні проєкти та розпочали різноманітні ініціятиви, наприклад, «Будуймо Україну Разом» (БУР) – програму віднови житла, розвитку місцевих громад та примирення серед сімей, які постраждали від війни на Донбасі. Студенти Львівської Бізнес Школи при УКУ та студенти Факультету Прикладних Наук продовжують вигравати найвищі місця на міжнародних змаганнях з підприємництва, програмування і кібербезпеки.

Щоб зареєструватися на віртуальну добродійну подію на підтримку УКУ, яка відбудеться 1 листопада, або стати спонсором студентської стипендії, будь-ласка, відвідайте вебсторінку Української Католицької Освітньої Фундації www.ucef.org або зателефонуйте до головного офісу Фундації в Чикаго за номером 773-235-8462.

Міносвіти оголосило конкурс: хто поїде в Антарктиду?

Український католицький університет очолив рейтинг вишів від платформи DOU

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers