rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ 82% госпіталізованих пацієнтів із COVID-19 мають неврологічні симптоми

Результати дослідження, проведеного Northwestern Medicine, показують, що 82% пацієнтів, хворих на COVID-19, відчували неврологічні симптоми протягом усього перебігу захворювання.

У дослідженні взяли участь 509 пацієнтів із COVID-19, які перебували у лікарнях Northwestern Medicine у Чикаго. Найчастішими неврологічними симптомами були біль у м’язах, головний біль та енцефалопатія або змінення функцій мозку, які варіювалися від легкого запаморочення до стану коми.

«Це – перше таке дослідження у Сполучених Штатах», – зауважив доктор медичних наук Ігор Коральник, завідувач відділом нейроінфекційних захворювань та загальної неврології Ken & Ruth Davee Department of Neurology у Northwestern Medicine. Він також курує Neuro COVID-19 Clinic у Northwestern Memorial Hospital. «Є лише дві інші опубліковані статті, що описують поширеність неврологічних проявів у госпіталізованих хворих на COVID-19 у Китаї та Європі. Наша дослідницька група провела літо, проводячи аналіз амбулаторних карт перших 509 пацієнтів, госпіталізованих у зв’язку із COVID-19 у лікарні Northwestern Medicine. Наші результати показують, що неврологічні прояви – дуже поширені у цих пацієнтів».

Результати дослідження також свідчать про те, що понад дві третини пацієнтів, які пережили зміну діяльності мозку, не змогли доглядати за собою у перші дні після виписки з лікарні.

«Зараз ми прагнемо охарактеризувати довгострокові неврологічні ефекти COVID-19 та когнітивні результати у пацієнтів як енцефалопатію, пов’язану із COVID-19», – додав доктор Коральник. «Ми вивчаємо її у пацієнтів, які вже виписані з лікарні, а також у «довготривалих» хворих із COVID-19, які ніколи не були госпіталізовані, але також страждають від подібного спектру неврологічних проблем, зокрема, й від когнітивної дисфункції».

Із повним текстом дослідження можна ознайомитися тут: https://on­line­library.wiley.com/jour­nal/23289503.

Колишній лобіст ComEd визнав свою провину у корупції, до якої, імовірно, причетний Mike Madigan

У Чикаго розпочалося дострокове голосування

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers